Mine sisusse
Otsi siit
  • Rohkem valikuid...
Otsi tulemusi mis sisaldab...
Otsi tulemusi...

Soovitatud postitused

file62314988_89547198.jpg

Kui oled kiusamise vastu siis vajuta likevw.png . Kui oled pool vajuta dislikep.png

 

Tere foorumlased,

 

Kirjutan siia kuna viskavad kopa ette need koolikiusamised, mis hakkavad juba netis ka toimuma. Facebookis enam muud ei leia, kui postitatakse kellegi "keda koolis noritakse" pildi alla mingeid roppusid ja muud, et oled rõve ja nii edasi. Kas tõesti pole noortel enam muud teha, kui teisi mõnitada ja halvustada. Kas nad tõesti ei mõtle, et sellega võib kaasneda raha trahv või kiusatav võib teha enesetapu? Mis toimub? Koolid on kursis, et kiusatakse õpilasi kes erinevad teistest, aga pigistavad silma kinni.

Alles oli http://noortehaal.delfi.ee 's , et 12 aastane poiss tegi enesetapu koolikiusajate pärast. Selle kohta saab lugeda siit: http://noortehaal.delfi.ee/news/chillaks/12-aastane-poiss-tegi-kiusajate-parast-enesetapu.d?id=62608884 Kõik kiusajad võiks seda lugeda ja panna endale südamele, et see mida nad teevad on kuritegu ja kiusatavale vaimselt kurnav. No kurat kui keegi õpib teistest paremini, las tal olla viied, ei pea mõnitama. Ja kui veel midagi kiusajatele ütled, siis saad siukse rahe kaela, et teen mis tahan ja mina olen maailma naba. No tere hommikust. Küsiks siin kohal " Kas sellist eesti me tahtsimegi?"

------------------

KOOLIKIUSAMINE on korduv pahatahtlik käitumine mõne kaasõpilase suhtes.

 

See võib olla:

kehaline (löömine, tõukamine, asjade ära võtmine, ruumi kinni panemine jne.)

hingeline (ähvardamine, alandamine, narritamine, tõrjumine, jälitamine, kuulujuttude levitamine jne.)

 

Sagedamini kiusatakse neid, kes:

 

ei löö vastu

on targemad kui teised

on väikest kasvu

on paksemad kui teised

on pikemad kui teised

on aeglasemad kui teised

on vaesemad kui teised

on rikkamad kui teised

on lihtsalt teistest erinevad

 

NB!Igaühel on õigus olla erinev, kui ta ei kahjusta teisi.

Allikas: http://www.lapsemure.ee/index.php?id=7,3,0,0,1,0

 

NB! Kiusajatele

Sinu teguviis on seadusega karistatav ja lubamatu. Kõik mis teed teistele tuleb sulle endale ringiga tagasi.

§ 12. Kõik on seaduse ees võrdsed. Kedagi ei tohi diskrimineerida rahvuse, rassi, nahavärvuse, soo, keele, päritolu, usutunnistuse, poliitiliste või muude veendumuste, samuti varalise ja sotsiaalse seisundi või muude asjaolude tõttu.

 

Rahvusliku, rassilise, usulise või poliitilise vihkamise, vägivalla ja diskrimineerimise õhutamine on seadusega keelatud ja karistatav. Samuti on seadusega keelatud ja karistatav õhutada vihkamist, vägivalda ja diskrimineerimist ühiskonnakihtide vahel.

Allikas: https://www.riigiteataja.ee/akt/12846827?leiaKehtiv

 

NB! Kiusatavatele

Kui sind kiusatakse , siis lihtsalt ignoreeri neid. Kui see ei aita räägi vanematele sellest probleemist. Kõige lõpuks kui miski ei aita, siis oleks soovitatav teha politseisse avaldus.

§ 25. Igaühel on õigus talle ükskõik kelle poolt õigusvastaselt tekitatud moraalse ja materiaalse kahju hüvitamisele.

Allikas: https://www.riigiteataja.ee/akt/12846827?leiaKehtiv

 

--------------------------------

Kiusamist reguleerivad seadused

 

Riigi tasandil ei ole Eesti Vabariigis üheski seaduses reguleeritud konkreetselt internetis aset leidvat küberkiusamist. Seega peaks küberkiusamisel lähtuma seadustest, milles on sätestatud tagakiusamine, laimamine, maine kahjustamine jms reaalses elus.

 

Eesti Vabariigi põhiseadus sätestab, et isikul on kohustus mitte teotada kellegi au ja head nime (§ 17) ning kohustus mitte õhutada rahvuslikku, rassilist, usulist, poliitilist vihkamist, vägivalda ja diskrimineerimist (§ 12)

 

Võlaõigusseadus sätestab, et isiku au teotamine, muuhulgas ebakohase väärtushinnanguga, isiku nime või kujutise õigustamatu kasutamine, eraelu puutumatuse või muu isikliku õiguse rikkumine õigusvastane, kui seadusega ei ole sätestatud teisiti (§ 1046). Õigusvastane on ebaõigete andmete avaldamine, kui avaldaja ei suuda näidata, et ta ei teadnud andmete ebaõigusest ega pidanudki seda teadma (§ 1047).

Allikas: http://eesti.huwy.eu/legal/kiusamist-reguleerivad-seadused

 

-----------------------

Paljud vist mõtlevad praegu, et mis see vant siin ketrab. Mõelge mida te tahate, aga selline asi peab lõppema. Kas tõesti ei ole niipalju mõistust kaasa antud, et saada aru kui tobe see tegelikult on.

 

Ma tõesti loodan, et see teema pani kedagi mõtlema ja südamest loodan, et need kiusamised lõppevad. Vastasel juhul tuleb midagi ette võtta.

 

Aitähh kõigile neile kes lugeda viitsisid.

 

Parimatega, Hea Skiller :coolio:


bmw-sig.png

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
SUPERVIP

Hästi kahju on neist keda kiusatakse, enda koolis olen ka näinud kuidas lihtsalt mingi kamp poisse kiusab nõrgemat. Muidugi läksin vahele ja küsisin mis toimub aga see vist väga ei aita. Ise ei poolda seda


「FAKER」dtjg.mart

 

 

「Ainuke ja ÕIGE skype」dfjg.mart

 

#karvased.ee[/b]

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites

Kooli kiusamine siis , minumeelest kõige mõtetuim asi üldse , milleks vaja kiusata teist(teisi) inimest

see ei saa ju midagi ja see ei tee sind paremaks ... igatahes endal hetkel ka üks situatsioon , mul väike vend on 12 aastane käib tallinna koolis , siis mingid pubekad kiusavad seal teda ja teisi , ma ei saa aru millest see tingitud , vennal midagi viga pole , pole paks,vaene,loll,nohkar, käib korralikult riides raha on tšill vend nalja teeb , aga siis mingid "tattikad" kiusavad lamp veidi .

 

aga jah ütlesin siis vennale ,et kord veel keegi kiusab lendan ise platsi vaatan kes veel kiusata julgeb. :)

 

ise olen vastu 100%

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
Author of the topic Postitas
Igasse kooli vast ei pea kaameraid panema - käin maakoolis ja meil asi no suhteliselt kontrolli all. Kui keegi miskit teeb, minnakse vahele ja õpetajad sekkuvad ka päris vapralt, mitte ei vaata kõrvalt.

 

Käisin ka enne maakoolis, kus oli suhteliselt vaikne. Nüüd käin gümnaasiumis ja seal ei kuisa keegi kedagi. Kõik on juba suured ja saavad aru , et see on mõttetu. Aga need linnakoolid (põhikoolid) on küll täitsa käest ära. :ermm:


bmw-sig.png

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
VIP

Kuidas võtta.

Käisin ka algkoolis kiusajatega ühes klassis ja olen isegi paar pisarat poetanud, kuna on asju ära võetud ja visatud kuhugi nurka, aga enamasti tulid siis vanema klassi õpilased klassi ja hakkasid lampi kedagi kiusama, aga peab tunnistama, et mind nii väga tihti ei kiusatud ka ja olen nüüdsest isegi õnnelik, ei hakkand vastu, kuna minu vaimne olek on tugevam kui neil kiusajatel.

Enamus need kiusajad jäid juba 3-4 klassis istuma ja sattusid (meie kutsusime neid:) Retarded klassi, kus kõik halvasti käituvad ja halbade hinnetega õpilased pandi ühte patta ja tehti neile eri õppevorm, et nad saaksid kuidagi hakkama.

Nüüd kui olen 21 aastane, siis näen neid samu klassivendu, kes minuga ühes klassis käisid on juba enamvähem parmudeks ja pättideks muutunud.

Alles hiljuti üks jäi lume sisse magama ja oli peaaegu juba kooma seisundis ja teised on kuhugi poodidesse sisse murdnud jne. :D

Imelik on mõelda, et need samad inimesed käisid kunagi minuga ühes klassis.

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
VIP

Olen ka täiesti vastu 100% kiusamisele, kuid on ette tulnud, et olen isegi seda teinud. Muidugi mitte pahatahtlikult vaid ikka mõistuse piires, millest ka see nö ohver aru saab ning pahaks ei pane. Nagu öeldaksegi, igal asjal on oma piir. Aga see, mis Eesti koolides toimub on lausa katastroof. Tavaliselt ma panen sellised tüübid paika, kes alatihti endast väiksemaid jms kiusavad. Piisab üldjuhul sõnadest. Vähemalt minul...

6.-7. klass olin ka mina tõeline ohver, 9. klass piinas, kiusas, mõnitas jpm. Aga ma ei teinud sellest välja ja sain juba sellega nendest jagu.

 

Ja oli ka klassivend, keda kiusati tohutult. 4. klassis nimelt. Piinati, mõnitati jpm pidevalt kuni lõpuks tal pmst oligi juba vaimsed häired, määrati rahustid jne, tüüp vehkis isegi noaga. Nüüd kahjuks sellest tüübist on saanud ise kiusaja ja see käib tegelikult väga pinda.

Muudetud liikme Loom'i poolt

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
VIP

Ei poolda koolikuisamist, kuigi väike tögamine ei tee paha :D

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
SUPERVIP
Ja oli ka klassivend, keda kiusati tohutult. 4. klassis nimelt. Piinati, mõnitati jpm pidevalt kuni lõpuks tal pmst oligi juba vaimsed häired, määrati rahustid jne, tüüp vehkis isegi noaga. Nüüd kahjuks sellest tüübist on saanud ise kiusaja ja see käib tegelikult väga pinda.

 

Sa tead, et paljud vägistajad on tegelikult vägistamis ohvrid? Kui sind kiusatakse/vägistatakse vms, siis see lihtsalt lööb su psüühika niivõrd sassi, et sa ei oska muud moodi olla. Nägin kunagi kuskilt sel teemal dokumentaali.


sadwa.jpg

 

"Success is the best revenge"

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
SUPERVIP

Vihkan koolikiusajaid ennastki kiusatud algklassides.

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
SUPERVIP

Mind ka põhikoolis kiusati. Kiusajast niipalju, et teiste juures olekul oli kõvamees, julges nügida ja halvustavalt öelda.. üksinda olles, oli vait - ei öelnud midagi, ei julgenud otsagi vaadata. Olen sellest kiusajast undki näinud, et tampisin ta läbi - mulle meeldis see unenägu! Kahju, et see tõsi polnud. Aga ise ma vastu ei hakanud, vahest ütlesin miskit, aga kuna olen nii arg, siis mina selliste ülbikute vastu ei saa! :wink:

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
SUPERVIP

Eitea, pole tundnud seda värki, aga kiusanud olen küll, kuid siiski mõistuse piires.


Kontakt: Psycho@vahvel.net

[sIGPIC][/sIGPIC]

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
Mind ka põhikoolis kiusati. Kiusajast niipalju, et teiste juures olekul oli kõvamees, julges nügida ja halvustavalt öelda.. üksinda olles, oli vait - ei öelnud midagi, ei julgenud otsagi vaadata. Olen sellest kiusajast undki näinud, et tampisin ta läbi - mulle meeldis see unenägu! Kahju, et see tõsi polnud. Aga ise ma vastu ei hakanud, vahest ütlesin miskit, aga kuna olen nii arg, siis mina selliste ülbikute vastu ei saa! :wink:

 

Sama lugu, meie kool oli jagatud nagu suht kahte: venelased ja eestlased ühes majas siis, venelased kiusasid pidevalt eestlasi seal. Seitsmendas klassis läksin edasi teise majja kus siis pole enam nii palju kiusajaid, mõistlikumad inimesed seal juba ka.

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
VIP

alati kiusatakse nõrgemaid, aga kui korra vastu hakkad ja ülbitsejale korralikult lõuga annad, siis on kohe teistepoolt respekt olemas.

Muudetud liikme Loom'i poolt

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
VIP

Kunagi mingi vend ütles koguaeg, et ma olen haige sitapea ja tõmbles ka:D Siis ükskord viskas üle ja väänasin vennal käe välja... Peale seda olime parimad sõbrad ja ta ei julge mulle midagi enam öelda ja samuti teised ka.


2zrhjrm.gif

tumblr_mndbr0ZqPG1sqoxfvo1_250.gif

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites

Eks kogu see koolikiusamine on mitmetel põhjustel. Osad tahavad tüdrukutele sellega silma paista või siis niisama "ägedad" vennad olla. Ise ei poolda seda, üritan võimalikult palju vahele minna kui keegi kiusab nooremaid. Kahju lihtsalt kui kõik kõrvalt vaatavad..

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
Kunagi mingi vend ütles koguaeg' date=' et ma olen haige sitapea ja tõmbles ka:D Siis ükskord viskas üle ja väänasin vennal käe välja... Peale seda olime parimad sõbrad ja ta ei julge mulle midagi enam öelda ja samuti teised ka.[/quote']

 

Sa oled vist esimene(?) siin kes tunnistab, et on ise ka kiusaja.. :D

Kui te praegu ka koolis käite, siis tulebki vitsa anda teile-.-

 

Tõesti mis sul viga on?Kas sa arvad, et peale taasiseseisvumist sündinud lapsed ei tohiks üldse koolis käia?Totaalne debiilik oled.

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites

Kommentaari lisamiseks loo konto või logi sisse

Kommenteerimiseks peate olema liige

Loo konto

Liituge meie kommuuni uue kontoga. See on lihtne!

Loo uus konto

Logi sisse

On juba konto? Logi sisse siit.

Logi sisse nüüd

×
×
  • Loo uus...

Oluline informatsioon

Selle veebisaidi paremaks muutmiseks oleme teie seadmesse paigutanud küpsised . Võite kohandada oma küpsiste seadeid , vastasel juhul eeldame, et te olete küpsiste kasutamisega nõus kui jätkate veebisaidil sirvimist.. Palun lugege läbi Kasutustingimused ja Privaatsuspoliitika.