Mine sisusse
Otsi siit
  • Rohkem valikuid...
Otsi tulemusi mis sisaldab...
Otsi tulemusi...

Uue maailmasõja oht on suur.

Soovitatud postitused

USA suhtub Põhja-Korea uutesse ähvardustesse rünnata USA mandriosa, Hawaiid ja Guamit väga tõsiselt, ütles täna Pentagoni esindaja George Little.

 

«Kõik põhjakorealaste ähvardused valmistavad meile sügavat muret. Suhtume kõigesse, mida nad ütlevad ja teevad, äärmiselt tõsiselt. Nad peavad lõpetama rahu ähvardamise - see ei tule kellelegi kasuks,» ütles Pentagoni esindaja ajakirjanikele.

Põhja-Korea teatas täna, et on pannud oma strateegilised raketiväed lahinguvalmidusse rünnakuks USA mandriosale, Hawaii saartele, Guami saarele ja Lõuna-Koreale.

«Kõik suurtükiväed, sealhulgas strateegiliste rakettide ja suure tegevusraadiusega suurtükiüksused, seatakse A-kategooria lahinguvalmidusse,» teatas Korea Rahvaarmee väejuhatus avalduses. «Üksused peavad olema valmis ründama kõiki USA sõjaväebaase Aasia-Vaikse ookeani regioonis, sealhulgas USA mandriosas, Hawaiil ja Guamis ning Lõuna-Koreas.»

Eelmisel nädalal ähvardas Põhja-Korea armee võimaliku rünnakuga USA sõjaväebaasidele Jaapanis ja Guamil.

 

Allikas: Postimees / http://www.postimees.ee/1182376/pentagon-usa-suhtub-pohja-korea-ahvardustesse-vaga-tosiselt

 

Esimene uudis sellel teemal: http://www.postimees.ee/1176150/pohja-korea-ahvardas-runnata-usa-baase

Põhja-Korea suunas raketid USA baasidele: http://www.postimees.ee/1181506/pohja-korea-suunas-raketid-usa-baasidele

 

 

Masendav :fp:

Delfist sai ka lugeda, et olid ähvardanud ka tuumapommiga.

Delfis oli nagu vähe detailsemalt, seal oli isegi mingi video olnud.

Täna raadiost ka muust ei räägitud kui ainult sellel teemal.

 

Muudetud liikme Finnish'i poolt

Love me like you do, lo-lo-love me like you do

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites

Üks kommentaator kirjutas sinna:

 

....

 

Tõsiselt võtab seda jama ainult USA sõjalis tööstuslik kompleks ja peotäis korrumpeerunud poliitikuid. Rünnakuoht teadupärast tuleb tõrjuda ning kõikse parem viis selleks on kuhjata relvatööstusesse miljardeid. Relvatööstus on teadupärast riigisaladus ning me ei saa iial teada, kui palju raha läheb raketitõrjesüsteemidele ja kui palju korrumpeerunud poliitikutele ja ärimeestele....

 

Üldiselt järjekordne korruptsiooniskeem koos meediamulliga..:D

 

Ma suht samal arvamusel


Chuck_Raadik.png

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
Author of the topic Postitas

Nujaaaa siit head nahka ei tule

 

Täna lendasid kaks Ameerika Ühendriikide superpommituslennukit B-2 üle Korea poolsaare, sooritades nö hirmutusmissiooni.

 

 

Radarite jaoks peaaegu nähtamatud lennukid lendasid USAst Lõuna-Koreasse ja see oli osa kahe riigi vahelistest õppustest, vahendas sky.com.

Ekspertide sõnul tahtsid ameeriklased näidata Põhja-Koreale, et võtavad Lõuna-Korea kaitsmist tõsiselt.

Põhja-Korea ei pannud vaatamata ähvardustele piiri Lõuna-Koreaga kinni, hoides vähemalt täna hommikul avatuna tee Kaesongi tööstusparki.

Eile ähvardas Põhja-Korea, et katkestab viimase kolmest sõjalisest «kuumast liinist» Lõuna-Koreaga. Tegelikkuses tähendab see igasuguses militaarse teabevahetuse katkemist. Põhja-Korea ähvardas ka, et sõda võib puhkeda ükskõik millal.

 

Allikas: http://www.postimees.ee/1184280/kaks-usa-pommituslennukit-lendas-ule-korea-poolsaare


Love me like you do, lo-lo-love me like you do

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
Author of the topic Postitas

1953. aasta relvarahust ja mittekallaletungilepingutest Lõuna-Koreaga taganenud Põhja-Korea teatas sõjalise otseliini sulgemisest lõunanaabritega.

 

Nn kuuma liin on ainus sõjaline otsesuhtluskanal kahe riigi vahel telefoni teel. Põhja-Korea on juba varem sulgenud liinid, mida kasutati sidepidamiseks ÜRO ja Punase Ristiga, küll aga toimib kahe riigi vahel veel lennuliikluse reguleerimiseks mõeldud suhtluskanal, vahendas BBC.

«Olukorras, kus sõda võib iga hetk puhkeda, pole mõtet hoida Põhja-Lõuna sõjalisi liine,» selgitas Põhja-Korea armee esindaja kohaliku riikliku uudisteagentuuri KCNA vahendusel. Lõuna-Korea võimud on juba ka kinnitanud, et Põhja-Korea enam kõnedele ei vasta. Viimati sulges Põhja-Korea sama kanali 2009. aastal.

Sõjalist otseliini kasutasid kaks Koread läbirääkimiste pidamiseks Põhja-Koreas asuva tööstuspargi üle. Kaesongi linnas asuv Lõuna-Korea rahastatav tööstuspark on kahe Korea vahelise koostöö sümbol, kus töötab ka hulgaliselt lõunakorealasi, kelle Pyongyang on pingete lahvatamisel varem korduvalt välja saatnud.

Kaesongi tööstuspark on ka Põhja-Korea üks olulisemaid sissetulekuallikaid ning arvatakse, et selle kadumine tooks Põhja-Koreale kaasa mitmeid majanduslikke ja sotsiaalseid probleeme, sest kompleksi kuulub üle saja ettevõtte, kus töötab kümneid tuhandeid põhjakorealasi.

Pinged Korea poolsaarel tõusid taas märgatavalt pärast Põhja-Korea kolmandat tuumakatsetust 12. veebruaril. Pärast seda Pyongyangile kehtestatud karmimad sanktsioonid ajendasid Põhja-Koread tühistama Lõuna-Koreaga sõlmitud mittekallaletungilepped ning 1953. aasta relvarahu. Ka on Põhja-Korea ähvardanud USAd ennetava tuumarünnakuga ning raketirünnakuga.

Põhja-Korea sõjakate avalduste taga võib näha ka USA ja Lõuna-Korea iga-aastaseid ühisõppusi «Foal Eagle». Õhu-, maa- ja mereväeõppused algasid märtsis ja kestavad 30. aprillini. Nendest võtab osa üle 10 000 USA sõduri ning veelgi rohkem Lõuna-Korea sõdureid.

Põhja-Korea kommunistlik režiim näeb ühisõppustes aga enda vastu suunatud invasiooni ettevalmistamist.

Vaatlejate sõnul on olukord poolsaarel ettearvamatu, kuid osa analüütikuid usub, et Pyongyang soovib sel moel sundida USAd ja teisi riike alustama läbirääkimisi. Kuuma sõja puhkemist peetakse siiski ebatõenäoliseks.

 

Allikas: http://www.postimees.ee/1183038/pohja-korea-katkestab-sojalise-otseliini


Love me like you do, lo-lo-love me like you do

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites

Teema puhastatud. Selle alafoorumi mõte on arutlus, arutlus ei ole üks lause ja see ei ole mingisugine lapsik väljend või rumalus. Edasised sellised postitused saavad ka hoiatuse.


"What is happening to our young people? They disrespect their elders, they disobey their parents. They ignore the law. They riot in the streets inflamed with wild notions. Their morals are decaying. What is to become of them?"

Plato, 4th Century BC

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites

Põhja-Korea juht andis käsu panna raketid stardivalmis

Põhja-Korea juht Kim Jong-un andis täna käsu panna strateegilised raketid stardivalmis rünnakuks USA baasidele Lõuna-Koreas ja Vaikses ookeani piirkonnas.

 

USA «järelemõtlematu» provokatsiooni korral ründaks Põhja-Korea «halastamatult USA mandriosa [...], sõjaväebaase Vaikse ookeani piirkonnas, sealhulgas Hawaiil ja Guamil ning Lõuna-Koreas», vahendas Põhja-Korea riiklik uudisteagentuur KCNA Kimi sõnu pärast öist kohtumist sõjaväejuhtidega.

 

USA strateegilised pommitajad lendasid neljapäeval Missouri osariigist Lõuna-Koreasse ja tagasi, demonstreerides ühisõppuste käigus täppisrünnaku võimekust.

 

Kimi sõnul pole pommitajate saatmine Lõuna-Korea kohale pelgalt jõudemonstratsioon ja tähendab USA «ultimaatumit vallandada iga hinnaga tuumasõda».

 

USA kaitseminister Chuck Hagel hoiatas eile Põhja-Korea kasvava ohu eest ja ütles, et Ühendriigid on «mis tahes olukorraks» valmis.

 

Viimastel nädalatel on pinged Korea poolsaarel uude haripunkti tõusnud. Veebruaris järjekordse tuumakatsetuse korraldanud Pyongyang on reaktsioonina ÜRO täiendavatele sanktsioonidele ning Lõuna-Korea ja USA ühisõppustele taganenud 1953. aastal Korea sõja lõpetanud relvarahust.

 

Samuti on Põhja-Korea ähvardanud Washingtoni ja Souli ennetava tuumarünnakuga ning lubanud väiksemagi provokatsiooni korral lõunanaabri vastu täiemahulist pealetungi alustada ja katkestanud sõjalise otseliini Souliga.

 

Asjatundjate sõnul püüab Pyongyang täiemahulist sõda vältida, kuid võib otsustada piiratud provokatsiooni kasuks, nagu seda oli nelja inimese surmaga lõppenud vaidlusaluse Lõuna-Korea saare tulistamine 2010. aastal.

 

USA ja Lõuna-Korea sõlmisid eelmisel nädalal kaitseleppe, mis lubab Soulis kutsuda Washingtoni appi ka väheintensiivse kallaletungi korral.

Allikas: http://www.postimees.ee/1185296/pohja-korea-juht-andis-kasu-panna-raketid-stardivalmis


prica_kommuun_s.png

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
SUPERVIP

Ja nüüd natuke plaani ka : )

Põhja-Korea juht Kim Jong-un andis reedel käsu panna strateegilised raketid stardivalmis rünnakuks USA mandriosa, Hawaii ja Guami pihta, teatas riiklik meediakanal KCNA.

Korea töölispartei (KWP) ajalehe Rodang täna avaldatud fotodelt on näha kommunistliku riigi selget rünnakuplaani, vahendab Põhja-Korea uudistele baseerunud sõltumatu veebileht NKNews.

 

Loe edasi vajutades lingile!:)

Allikas:

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/fotod-pohja-korea-runnakuplaan-washington-los-angeles-austin-ja-hawaii.d?id=65894740


kollanokk

tmt22.png

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
VIP

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
SUPERVIP
_59119706_north_korea_ranges_2.jpg

 

Mis selle pildiga öelda tahad? :)


kollanokk

tmt22.png

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
SUPERVIP

Kahtlane värk, ise eriti ei usu..


 

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
SUPERVIP

ma pigem kaldun arvama et neeed päris kaugele ei ulatu :) Las see pomm venelasi näpib.. aga meid jätku rahule!:)


kollanokk

tmt22.png

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
VIP

Maailmasõda sellest vast ikka ei kujune, kuid USA/Lõuna-Korea vs. Põhjakorea sõja vahel on õhkõhuke piir.

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
VIP
Maailmasõda sellest vast ikka ei kujune, kuid USA/Lõuna-Korea vs. Põhjakorea sõja vahel on õhkõhuke piir.

Tegelikult võimalikest juhtumitest võivad rääkida ainult need inimesed, kes tõepoolest on väga targad sellel alal. Isiklik visioon on mul selline... Nimelt P-Korea on Kommunistlik riik ja usun, et kui USA alustaks, oleks Venemaa kes appi läheb P-Koreale, see tähendab ka seda, et puhkeks ka sõda Venelaste ja USA-kate vahel.. Teine varjant on muidugi see, et Venemaa ei lähe appi ning kasutab olukorda enda kasuks okupeerides samal ajal Baltiriigid, mille tagajärjel tuleks sõda jällegi Euroopa ja Venemaa vahel. Kuskilt lugesin, et üks Venemaa juhtivatest isikutest oli mõningad aastad tagasi väitnud seda, et kui USA-s peaks midagi toimuma, siis tegutsevad nii. Ise asi kui tõsi see on.

 

Ärge nüüd hukka mind mõistke, see on kõigest minu arvamus. :D

 

 

pildi point on see, et kui kaugele põhja-korea raketid võivad ulatuda. ei tea kuivõrd see tõsi on, kas kaugemale või lähemale.

 

Kuna see on kalkuleeritud Välissuhete nõukogu poolt, siis usun, et väga mööda see tehtud ei ole.

Muudetud liikme Loom'i poolt

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
Author of the topic Postitas

Ise olen samal arvamusel, hetkel hoiab ju USA eemal Venemaad oma ammu ihaldatud trofeest, milleks on balti riigid.

Kui USA'd ei oleks, oleks balti riigid juba ammu okupeeritud.

 

Seega kui kassid läinud (USA oma sõda sõdimas) on hiirtel pidu (Venemaa tahab oma ammuse trofee saada).

 

Sõjast tahavad kõik profitit saada...


Love me like you do, lo-lo-love me like you do

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
SUPERVIP

Kuigi väga väikse võimalusega, on maailmasõda siiski täiesti võimalik.

Võimalus, et Põhja-Korea ründab USA-d on üsna väike, ning see, et venemaa sellega kaasa läheb, on samuti väike.

Kuid põhjuks oleks Venemaal justkui olemas - Kaitsta kommunistlikku võimu, ning kuna USA on NATO-s on neil ka justkui euroopa ja eriti balti riikide vastu sõtta astumiseks põhjus olemas.

Et poisid, pühkige ja puhastage oma isade ja vanaisade püss ära, kuhuks kui punaväelase kirsasaabas uuesti Eesti pinnale peaks astuma

Muudetud liikme Makaveli'i poolt

CYnrEcq.png

 

facebook%3Aivo.saar.58.png

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
VIP
Kuigi väga väikse võimalusega, on maailmasõda siiski täiesti võimalik.

Võimalus, et Põhja-Korea ründab USA-d on üsna väike, ning see, et venemaa sellega kaasa läheb, on samuti väike.

Kuid põhjuks oleks Venemaal justkui olemas - Kaitsta kommunistlikku võimu, ning kuna USA on NATO-s on neil ka justkui euroopa ja eriti balti riikide vastu sõtta astumiseks põhjus olemas.

Et poisid, pühkige ja puhastage oma isade ja vanaisade püss ära, kuhuks kui punaväelase kirsasaabas uuesti Eesti pinnale peaks astuma

 

Balti riikide põhimõte pole just mitte sellepärast, et neil seos USA-ga on, vaid see, et näiteks Eestis on mere ääres, laevatransport, läti samamoodi, leedu samamoodi jne.


Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
Author of the topic Postitas

Venemaa võtab Korea poolsaare olukorra kohta seisukoha konkreetsete sammude, mitte sõjakate avalduse põhjal, ütles välisminister Sergei Lavrov.

 

«Me suhtume põhimõtteliselt negatiivselt emma-kumma poole astutud sammudesse, mis pingeid ühel või teisel moel teravdavad,» ütles Lavrov tänasel pressikonverentsil, mille ta andis pärast kohtumist oma Ukraina kolleegi Leonid Kožaraga.

«Me hindame olukorda kindlasti konkreetsete sammude põhjal, mida osapooled astuda võivad, mitte nende sõjakate avalduste põhjal, mida muide ei ole teinud vaid Pyongyang. Alles pärast seda formuleerime oma seisukoha,» lisas ta.

Lavrovi kaudu on Venemaa juba avaldanud toetust ÜRO Julgeolekunõukogu reageeringule Põhja-Korea tuumakatsetele.

«Sellised Pyongyangi sammud on vastuvõetamatud ja tuleks hukka mõista,» ütles Lavrov.

Ta lisas, et Venemaa on pingutanud selle nimel, et jätkuksid kuuepoolsed läbirääkimised Põhja-Korea tuumarelvaprobleemi võimalikult kiireks lahendamiseks.

 

Allikas: http://www.postimees.ee/1185460/lavrov-venemaa-hindab-korea-poolsaare-olukorda-sammude-jargi

 

-----------------------------

 

NATO annab kollektiivse vastulöögi, kui Põhja-Korea peaks ründama alliansi liikme USA sõjalisi objekte, hoiatas NATO asepeasekretär Alexander Vershbow täna Moskvas.

 

 

Vershbow sõnul aktiveeritakse Põhja-Korea rünnaku korral NATO aluslepingu artikkel 5, mille kohaselt käsitleb allianss rünnakut ühe liikme vastu rünnakuna kogu NATO vastu.

Olukord Korea poolsaarel on ülimalt pinev. Nimelt andis Põhja-Korea juht Kim Jong-un täna käsu panna strateegilised raketid stardivalmis rünnakuks USA baasidele Lõuna-Koreas ja Vaikses ookeani piirkonnas.

USA «järelemõtlematu» provokatsiooni korral ründaks Põhja-Korea «halastamatult USA mandriosa [...], sõjaväebaase Vaikse ookeani piirkonnas, sealhulgas Hawaiil ja Guamil ning Lõuna-Koreas», vahendas Põhja-Korea riiklik uudisteagentuur KCNA Kimi sõnu pärast öist kohtumist sõjaväejuhtidega.

 

Allikas: http://www.postimees.ee/1185562/vershbow-nato-annab-pohja-korea-runnaku-korral-uhise-vastuloogi

 

 

Hetkeseis, Kim Jong Un on pannud raketid stardivalmis, Venemaa ei poolda Korea käitumist ning NATO annab rünnaku korral ühise vastulöögi.

Suht pingeliseks kisub asi juba.

 

 


Love me like you do, lo-lo-love me like you do

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites

Sõda on paratamatu. Vaevalt, et Põhja-Koreas olud lähiaastatel paranevad, pigem muutuvad just hullemaks. Suur osa selle riigi elanikkonnast töötavad militaar valdkonnas. Hetkel ei pruugi neil tehnoloogia just kõrgelt arenenud olla, kuid lastes neil sedasi edasi tegutseda, areneb nende tehnoloogia vaid edasi. Ning aastate möödudes kujutab Põhja-Korea endast märgatavalt suuremat ohtu.

 

Ega see riik siis pulli pärast nii suurt sõjalist ressurssi oma. Ning neid riike, kes võivad Põhja-Koreaga ühte leeri astuda võib otsida ka näiteks Lähis-Idast. Ega siis Venemaa ainuke 'paha' pole.

 

// Iseenesest muidugi väga huvitav teema, ongi õige aeg end asjadega kurssi viia.

Muudetud liikme Hidden Ninja'i poolt

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
Külaline blu

http://www.postimees.ee/1185838/pohja-korea-teatas-sojaseisukorra-valjakuulutamisest

 

 

Põhja-Korea võimud teatasid täna ühisavalduses, et Lõuna-Korea provokatsioonidega seoses on välja kuulutatud «sõjaseisukord» ja kõiki suhtlus lõunanaabriga leiab edaspidi aset vastavalt «sõjaaja seadustele».

«Kauakestnud olukord Korea poolsaarel, mis polnud ei sõda ega rahu, on lõpuks läbi,» märgiti riikliku uudisteagentuuri KCNA edastatud avalduses.

Põhja-Korea hoiatas ühtlasi, et igasugused edasised provokatsioonid kahe riigi piiril võivad vallandada täiemahulise sõjalise konflikti ja tuumasõja.

Põhja-Korea on viimastel nädalatel igapäevaselt esinenud niivõrd paljude kõikvõimalike ähvardustega Lõuna-Korea ja USA aadressil, et asjatundjate sõnul on juba raske midagi tõsiselt võtta.

USA strateegilised pommitajad lendasid neljapäeval Missouri osariigist Lõuna-Koreasse ja tagasi, demonstreerides ühisõppuste käigus täppisrünnaku võimekust. Seejärel andis Põhja-Korea juht Kim Jong-un käsu panna strateegilised raketid stardivalmis rünnakuks USA baasidele Lõuna-Koreas ja Vaikse ookeani piirkonnas.

USA kaitseminister Chuck Hagel ütles, et Pyongyangi sõjakad ähvardused Washingtoni ei hirmuta ning on valmis «mis tahes olukorraks».

NATO annab kollektiivse vastulöögi, kui Põhja- Korea peaks ründama alliansi liikme USA sõjalisi objekte, hoiatas ka NATO asepeasekretär Alexander Vershbow eile Moskvas. Vershbow sõnul aktiveeritakse Põhja- Korea rünnaku korral NATO aluslepingu artikkel 5, mille kohaselt käsitleb allianss rünnakut ühe liikme vastu rünnakuna kogu NATO vastu.

Muudetud liikme blu'i poolt

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites

Ei taha uskuda, et kumbki riik tegelikult sõdida tahab. Pigem provotseerivad ja vaatavad, kumb enne chicken'ib. Mida Põhja-Koreal sõjaga saavutada on? Lõuna-Koreale tõmbaks koti pähe, aga Nato vastu ikka ei saa, ükskõik palju sul tuumapomme on.


Foorumi isa

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
Külaline blu
Ei taha uskuda, et kumbki riik tegelikult sõdida tahab. Pigem provotseerivad ja vaatavad, kumb enne chicken'ib. Mida Põhja-Koreal sõjaga saavutada on? Lõuna-Koreale tõmbaks koti pähe, aga Nato vastu ikka ei saa, ükskõik palju sul tuumapomme on.

 

nende suur unistus liita lõuna-korea nendega ühte :D aga muidugi kogenematu von liider ei taju, et hävitades lõuna-korea maatasa pole enam midagi, mida hiljem põhjaga liita :D muidugi jah, seda ei juhtu, ennem lendab põhja-korea maatasa, aga selline kuidas öelda, unenägudesse küündiv ilmvõimatu soov neil on.

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/valismaa/pohja-korea-kuulutas-valja-sojaseisukorra.d?id=65897056

 

Põhja-Korea kuulutas laupäeva öösel välja sõjaseisukorra, teatab riigitelevisioon.

Värskes avalduses teatab kommunistlik riik, et on sisenenud Lõuna-Koreaga sõjaseisukorda ja lubab igasugustele provokatsioonidele vastata halastamatu rünnakuga, vahendab uudisteagentuur AP.


Untitled-1.png

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
Külaline
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Loo uus...

Oluline informatsioon

Selle veebisaidi paremaks muutmiseks oleme teie seadmesse paigutanud küpsised . Võite kohandada oma küpsiste seadeid , vastasel juhul eeldame, et te olete küpsiste kasutamisega nõus kui jätkate veebisaidil sirvimist.. Palun lugege läbi Kasutustingimused ja Privaatsuspoliitika.