Mine sisusse
Otsi siit
  • Rohkem valikuid...
Otsi tulemusi mis sisaldab...
Otsi tulemusi...
Külaline blu

Armastus pelmeenide vastu.

Soovitatud postitused

Külaline blu

wrdy86snzq5o.jpg

 

 

Ekslikult arvatakse, et pelmeenid on pärit Siberist. Venemaal elavate rahvaste pelmeenivalmistamise oskust on sageli kiidetud, kuid tegelikult on selle toidu kodumaaks hoopis Hiina.

 

 

Pelmeenid on hiinlaste, aga ka teiste Aasia maade rahvaste populaarsemaid roogi, mida on kerge valmistada ja mille maitse sõltuvalt täidisest varieerub soolasest magusani ja teravast magedani. Üle maailma levinud pelmeenivalmistamise kunst tunneb tõenäoliselt tuhandeid erisuguseid täidiseid.

Hiinast on pelmeenid levinud kõikjale maailma. Kesk-Aasia köögis on pelmeenid tuntud üldnimetuse mantõ all ja sisaldavad valdavalt lambalihatäidist. Gruusias nimetatakse neid hinkal’ideks, Jaapanis godza’ks, Itaalia ravioole võib samuti pidada pelmeenideks, kuigi mõned gurmaanid kipuvad kinnitama, et tegemist on kahe täiesti erineva asjaga.

Meie kööki on pelmeenid üle võetud Siberis elavatelt rahvastelt. Siberipärane pelmeenide pikemaks ajaks ette valmistegemine ja talvepakase käes säilitamine on tuntud sajandeid ja jätkub tänapäeval juba tööstuslikul moel.

Osta või tee ise

Kõige lihtsam on osta pelmeene poest, kus valik on tihti väga lai – alates hiinapärastest ja lõpetades kohalike maitsetega (lihale on lisatud põhiliselt pipart, soola ja sibulat). Kui aga soovitakse tõeliselt maitsvaid pelmeene, tasub nende valmistamisega ise vaeva näha. Tavaliselt valmistatakse taigen üksnes kõrgema sordi nisujahust ja veest, lisades veidi soola. Täidisesse võib peale soola ja teiste maitseainete lisada peeneks hakitud sibulat.

Maitse sõltub lihast

Kõige paremad pelmeenid saab hakklihast, mis koosneb ühest osast loomalihast, ühest osast rasvasest sealihast ja ühest osast lambalihast. Sealiha annab mahlasust ja õrnust, lambaliha erilist aroomi ja maitset. Nii valmistatakse näiteks udmurdi pelmeene: võrdsetes osades lamba-, sea- ja loomaliha tükeldatakse ja aetakse koos sibulaga läbi hakklihamasina.

Erinevad täidised

Peale liha võib osta või teha näiteks kartulitäidisega pelmeene, mida meisterkokad peavad üheks kõige tänuväärsemaks lisandiks põhiroogade juurde.Täidist võib valmistada ka kapsast või kalast, sobivad ka kana ja isegi juurvili.

Pelmeenid on kiiresti valmiv, maitsev toitev roog. Neist võib hõlpsasti valmistada nii suppi kui ka praadi – keeda puljongis, söö hapukoorega või äädikaga, teha omletti.

Pelmeene keedetakse puljongis. Sellelks laske puljong keema, lisage pelmeenid ja laske vedelikul uuesti keema tõusta ning keerake kuumust madalamaks (ükskõik kui äge ka keemine on, temperatuur ei tõuse üle 100 kraadi, aga äge keemine lõhub pelmeene).

Külmutamata pelmeenid on valmis, kui nad tõusevad pinnale, külmutatud pelmeene võiks minut-paar kauem keeta.

Serveerige sulavõi ja maitserohelise või hapukoore, musta pipra ja soovi korral pressitud küüslauguga. Gruusiapärane adžika sobib ka suurepäraselt pelmeene maitsestama.

Me armastame pelmeene, me hindame neid ja me seisame nende eest väljas!

Arutlegem kaasmaalased, millised pelmeenid on parimad, millised halvimad, mismoodi on parim pelmeene teha ning kuidas käituda, kui pelmeene pole aga kõht on tühi, või kui pelmeene on, aga elektrit pole!

 

Sest, Meie hoolime!

 

Aamen!

 

:eat:

 

(PS! Homme lisan enda ERI retsepti, kuidas plemeenidega käituda ja need oma kõhule meeldima panna)

 

 

SEDA RETSEPTI TEAB MAAILMAS 2 INIMEST!!!

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
VIP
wrdy86snzq5o.jpg

 

 

Me armastame pelmeene, me hindame neid ja me seisame nende eest väljas!

Arutlegem kaasmaalased, millised pelmeenid on parimad, millised halvimad, mismoodi on parim pelmeene teha ning kuidas käituda, kui pelmeene pole aga kõht on tühi, või kui pelmeene on, aga elektrit pole!

 

Sest, Meie hoolime!

 

Aamen!

 

:eat:

 

(PS! Homme lisan enda ERI retsepti, kuidas plemeenidega käituda ja need oma kõhule meeldima panna)

 

 

SEDA RETSEPTI TEAB MAAILMAS 2 INIMEST!!!

 

 

Korralik ikka:D


34485g4.png

 

Ainus ja õige msn - [email:yhg8hq3v]Nike_Slave@live.com[/email:yhg8hq3v]

 

:cool:

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
Külaline blu
Author of the topic Postitas
Mnjaa, käivad kah :D

 

 

Meie, kui Pelmeenikuulutajate (edaspidi: PK) ülessane on inimesi panna teistpidi mõtlema ja pelmeene armastama :)

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
VIP
Ma söön hapukoorega, puistan hapukoore sisse tilli tükid :P

 

nii praetud kui keedetud söön .

 

sama siin , aga aind PRAETUD (L)(L)


aop2df.png

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
SUPERVIP

Ütlen ausalt, et mul on armastus Makaronide ja Pelmeenide vastu! :D

 

Kord nädalas ikka saab neid söödud:)


"Dream as if you'll live forever, live as if you'll die today."

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
VIP

Ise teen nii >

 

Lasen vee keema, panen pelmeenid sisse lasen neil 5-10 min muliseda xD, siis kallan vee ära ja praen võiga läbi (lisan soola, pipart ja sidrunipipart) praen krõbedaks ja söön hapukoorega. (kui lieudb tilli, siis lisan ka seda, aga üldiselt ei viitsi/ tilli ei ole)


:)

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
Külaline blu
Author of the topic Postitas

Enda retsept:

 

Kolm pakki pelmeene sügavkülmikust välja ja 1-2 minutit sulama laua peale vms.

Pann parajalt kuumaks (Mitte 6-7 peale, vaid 5-6 peale)

Pannile valad parajalt õli ning KOHE pelmeenid pannile, EI KEEDA ENNEM.

Praed need alguses pruuniks ja hiljem jätad veidi hauduma (kaas pannile peale vms), et seest valmis saaks.

Lisad soola, pipra, muud maitseained ja SÖÖ!

Pelmeenid on PRUUNID, VÄGA KRÕBEDAD ja ÜLIHEAD :D Pole nagu mingit tatiseened peale keetmist.

Kes arvab, et paljast praadimisest need valmis ei saa - EKSIVAD, saavad ja VÄGA head.

Haududes saavad need nii seest kui ka väljast valmis. Ja esijalgne praadimine annab krõbeduse ning ilusa pruuni värvi :D

Neid pelmeene on võimalik kahtemoodi teha, kas teete õigesti ja saate ÜLIHEAD PELMEENID, või teete valesti ja seest jäävad külmad, selle vältimiseks hauduge neid rohkem, lisage rohkem õli, kuid ärge kuumust põhja pange, muidu saavad pelmeenid liiga kiiresti valmis (lähevad kõrbema ümbert, aga seest pole veel valmis)

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
VIP

Lemmiktoit.

Kui praete lisage lihaüldmaitseainet (Y).

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
VIP

Pelmeenid on nämmad! :)


...

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
VIP

Praetud pelmeenid aroomisoola või dipikastmega . : )))


ao1c3q.png

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
VIP

Söön ikka vahest.

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites

Täitsa jama, pelmeenid otsas ?!

 

Peab poodi külastama.


Miski pole eales nii halb, et ei saaks halvemaks minna. - Murphy.

- - -

MaSu on läbi, nüüd on TäPe (täitsa piixus), varsti on PuPu (puhta piixus>)

 

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites

Kommentaari lisamiseks loo konto või logi sisse

Kommenteerimiseks peate olema liige

Loo konto

Liituge meie kommuuni uue kontoga. See on lihtne!

Loo uus konto

Logi sisse

On juba konto? Logi sisse siit.

Logi sisse nüüd

×
×
  • Loo uus...

Oluline informatsioon

Selle veebisaidi paremaks muutmiseks oleme teie seadmesse paigutanud küpsised . Võite kohandada oma küpsiste seadeid , vastasel juhul eeldame, et te olete küpsiste kasutamisega nõus kui jätkate veebisaidil sirvimist.. Palun lugege läbi Kasutustingimused ja Privaatsuspoliitika.