Mine sisusse
Otsi siit
  • Rohkem valikuid...
Otsi tulemusi mis sisaldab...
Otsi tulemusi...

16a poiss suri, kui oli tulutult nädal aega suure kõhuvaluga haiglasse pöördunud.

Soovitatud postitused

VIP

Rapla haiglast saadeti suurtes valudes noormees tagasi söe­tablettidega. Kolm haiglaskäiku ei veennud arste, et tegemist võiks olla eluohtliku seisundiga.Terviseamet alustas juhtunu täpsete tagamaade väljaselgi­tamiseks menetlust.

[TABLE=class: AB_banner, width: 420, align: right]

[TR=bgcolor: #cdcdcd]

[TD][/TD]

[/TR]

[/TABLE]

„Nüüd ei ole enam muud teha kui jumalat paluda,” öeldi 16-aastase poisi emale ööl vastu 2. märtsi telefoni teel Tallinna lastehaiglast. See lause šokeeris ema, kelle poeg oli Raplast Mustamäele viidud alles sama päeva hommikul. Kui see öö oli läbi, varahommikul, tuli teine kõne. „Teie poeg on surnud. Aordi lõhkemine kõhus.” Kõik.

Asi sai alguse täpselt nädal enne Mustamäele jõudmist. Poiss hakkas kodus kaebama tugevat kõhuvalu. „Ta oli pikali ja keris end kokku, nii kõvad valud olid. Siis hakkas ka oksendama,” kirjeldas vanaema. Esimest korda kutsusid nad poisile kiirabi koju nädal enne surma, ööl vastu eelnevat reedet. „Meile öeldi, et kõhugripp.” Veidi pärast Rapla haiglasse (piltidel) saabumist, kella ühe ajal öösel, saadeti poiss haigla valvetoast tagasi koju. Kaasa anti söetabletid ja öeldi, et tuleb pöörduda perearsti poole. „Aga ta oksendas edasi,” ütles vanaema.

Ka perearst ei tuvastanud

Pühapäeval andsid tugevad valuhood küll justkui natuke järele või vähemalt püüdis poiss seda väita. „Ta kirjeldas seda nii, et kramp on kõhus.” Esmaspäeval perearsti tööl ei olnud. Teisipäeval sai poiss perearsti juurde, kes vaatas ta küll üle, kuid samuti midagi ei tuvastanud.

Kolmapäeval olid noormehel jälle nii ägedad valud, et pere kutsus uuesti kiirabi. Seekord saabus Märjamaa kiirabi. „Neile tundus küll asi tõsine, ütlesid, et oleks võinud juba varem kutsuda,” meenutas vanaema. Kiirabi viis poisi taas Rapla haiglasse. Hommikul saadeti ta jälle haiglast välja, vastu läks vanaema. „Nii kui koju sai, oksendas jälle. Sellist rohelist vedelikku.” Neljapäeval helistas ema taas haiglasse, et küsida, mida ta tegema peaks – poisil on endiselt tohutud valud. Siis võttis telefoni vastu teine arst, kes ei teadnud poisi juhtumist midagi. Küsiti lapsega eelmine päev tegelenud arstilt üle ja too olevat öelnud: „Ta sai ju rohud, miks te tahate teda jälle tagasi tuua?” Vanaema sõnul oli poiss aga tabletid, nagu kõik muugi, välja oksendanud.

Poisi haiglasse viimisega tekkisid raskused, sest kiirabiauto olevat kaugemal väljasõidus olnud. Kui perel õnnestus noormees lõpuks haiglasse toimetada ja seal jälle küsiti, miks nad poisi tagasi tõid, hakkas ema nutma. Ta püüdis seletada, et rohud ei aita. Et tal endal ei ole meetodeid, millega aidata ja valu ära võtta.

Kuna poisile ei leitud kusagil vaba ruumi, pandi ta selleks ööks taastusraviosakonda. Öeldi, et kui hommikul Tallinna haiglasse sõitvas autos ruumi üle jääb, siis saab linna. Ruumi leiti. Viimastel tundidel olid poisi valud olnud niivõrd suured, et seda ei kannatanud enam välja ka lähedal olnud inimesed. Kaks poissi, kes olid temaga koos ühes palatis, ei suutnud seal pikalt olla ja läksid välja.

Mis täpselt lastehaiglas pojapojaga tehti, vanaema täpselt öelda ei oska. Kuni õhtul ühel hetkel vajus poiss kokku. Ema hüüdis abi, poeg viidi intensiivravisse ja teda hakati elustama. Siis tuli emal haiglast lahkuda ja jäi vaid oodata öist telefonikõnet.

Poisi matused olid eelmisel nädalal. Teda, ainukest last, üksinda kasvatanud ema ja vanaema on mustas ja põhjatus leinas. Rääkida suudabki praegu ainult vanaema. Temalegi on see väga raske. Ent ta mõtleb ka kõigi teiste laste peale, kes võivad sellisse olukorda sattuda.

„Miks teda kohe linna ei saadetud, kui tal olid sellised valud sees?” küsib vanaema. Praegu talle keegi vastust ei anna. Oodatakse veel täpsemaid lahangu tulemusi, mille valmimine võib võtta kuni kaks kuud.

„Ei kommenteeri”

Rapla haigla esimene, nädala alguses Eesti Päevalehe päringule antud vastus oli igasugustest kommentaaridest keeldumine. Kuigi küsisime nii haigla tegevuse kui ka täpsemalt kiirabiautode liikumise korralduse kohta, ei saavat haigla midagi kommenteerida, sest tegemist olevat delikaatsete isikuandmetega.

Kiirabi- ja vastuvõtuosakonna juhataja Aavo Pruus, kes ka ise poisiga teise pöördumise korral tegeles, ei soovinud samuti midagi öelda. Ta andis mõista, et haigla käitus vastavalt sümptomitele, ja eitas, et poisiga ei oleks haiglas piisavalt hoolsalt tegeletud. Ühtlasi ta kõiki üksikasju ei mäletavat ega teadvat, mida tegid teised haigega tegelenud ekipaažid. Pruus sõnas ka niipalju, et nad olevat neljapäeva õhtul püüdnud Tallinna lastehaiglaga ühendust võtta, kuid sealt olevat ära öeldud. „Vist öeldi, et kohti ei ole. Ma nii täpselt ei mäleta, midagi seal oli,” ei väljendunud Pruus eriti selgelt. Kuid kõike, mis puudutab noormehe tervisliku seisundi kulgu, ta kommenteerida ei saavat.

Eile andis Rapla haigla juhataja Meelis Roosimägi lõpuks teada, et nad kavatsevad korraldada kliinilise konverentsi koos Tallinna lastehaigla ja perearstiga. See tähendab arstide ühist juhtumi analüüsi. Samuti ütles Roosimägi, et patsiendi omaste nõusolekul võivad nad pöörduda ka ise arstliku eksperdikomisjoni poole, mis tegeleb arstide töö uurimisega.

Ka Tallinna lastehaigla esindajad, kes noormehe vastu võtsid ja kelle hoole all ta suri, keeldusid kommentaaridest. Haigla kliinilise eetikakomitee juhataja Ülle Einberg, kes veendus, et Eesti Päevaleht on patsiendi omastelt juba toimunu kohta infot saanud, tõdes, et haigust, millesse noormees suri, esineb väga harva. Mõistes, et perel on veel palju vastamata küsimusi, tegi ta ettepaneku, et pere võiks tulla haiglasse juhtunut uuesti rahulikult arutama.

Eesti Päevalehe pöördumise peale alustas terviseamet teisipäeval menetlust loo tagamaade väljaselgitamiseks.

 

 

 

 

Allikas

 

Masendav kui kaugele võivad ikka arstid oma ülbusega minna. Ja sellise tasemel ravimisega nõuavad nad veel palka juurde. Mul ei jätku sõnu.


Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
VIP

Kuulsin sellest raadiost, suht julm.

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
SUPERVIP

True story. Lükatakse tagasi, öeldakse, et mida te jälle poisi siia tõite.


5LmT5nZ.png

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
SUPERVIP

Crazyy, ma veel rapla kandi klemm ka :D


Kontakt: Psycho@vahvel.net

[sIGPIC][/sIGPIC]

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
SUPERVIP

Krdi julm ikka terve nädal nii kannatada...

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites

Lugesin kuskilt, ehk oli iltasanomat, et 30% tippkirurgidest ja kõrgelt hinnatud perearstides moodustavad Soome tervishoiu poole pealt eestlased. Palgade tõstmisega on natuke hiljaks jäädud. Suurem osa pädevatest ja kogenumatest arstides on rändanud juba Eestist välja. Nüüdseks on palgatud haiglatesse suur osa ''kooliarste''. Kelle ülesanne koolis oli välja uurida, kas lasta õpilane koju, või mitte.

 

Hiljuti põrkasime kokku Marbella first line kohvikus ühe Eesti doktoriga. Kuna eestlasi siin rannikul tihti ei kohta, siis tegime otseloomulikult juttu. Tuli välja, et tegemist vägagi kõrgel kohal töötava arstiga. Täpsemalt Dr. Ellamaa, neurokirurg. Kuna ilm oli ilus ja moiijto maitses hästi, rääkisime lausa mitu tundi. Nende pere olevat ostnud aasta tagasi kakumäel asetseva maja hinnaga 550 tuhat eurot ning tema palga üle ei nurise. Pigem oli seda meelt, et mis nad hädaldavad. Eesti ei ole Soome. Tema sõnul ka järgmised 10 aastat Eesti tervishoid on täis kogemusteta arste, kes ei mõtle muust, kui rahast.


Oldschooler

"I never saw a wild thing feel sorry for itself..." D.H Lawrence

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
VIP

Siis ajavad harkudega oma palgatõusu taga, kärpima peake seda!

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
SUPERVIP
Siis ajavad harkudega oma palgatõusu taga, kärpima peake seda!

 

Ise ka aru saad, mida suust välja ajad? Enamus häid arste on lihtsalt välismaale läinud. Suur osa Eesti praegustest arstidest on käinud Soomes õnne proovimas, aga pole suutnud erialalist keelt ära õppida ning tagasi Eestisse nutma tulnud (ehk siis vanemad inimesed reeglina, siit tuleneb ka Eesti arstide kõrge vanus). Fakt on see, et see palk, mida Eestis pakutakse on korraliku arsti mõnitamine. Kujuta ette, et sa õpid 8 aastat ülikoolis (mis ei ole kaugeltki kerge) ja siis pakutakse sulle naeruväärset palka. Saadaksid ka kõik pikalt ja õpiksid 1 aasta Soome keelt ning automaatselt 3x kõrgem palk == profit. 1 aastaga kolmekordistad oma 8 aastast investeeringut. WHY THE HELL NOT, ütlen ma selle peale.

 

Kokkuvõttes oleme ikka seisus, kus headele artidele ei maksta vastavat palka.

 

Teema kohapealt siis. See, et 1 poiss ära suri ei ole mingi maailmalõpp. Tulge nüüd tagasi maapeale. Ma millegi pärast ei usu, et see lugu on ainult ühepoolne. Ju on seal ka mõni rääkimata jäänud asjaolu, erinevate asjade kokkulangemine jms.

See, et Dr Houses suudetakse diagnoos panna 1 pilguga ei tähenda, et see ka päriselus nii käib. Enamasti pakutakse ikkagi suhteliselt huupi. Lihtsalt paremad artid on sel alal osavamad.


Lisa steamis ja kirjuta profiili alla, mis asjus:

http://steamcommunity.com/profiles/76561198137155999/

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
VIP
Author of the topic Postitas

Logic mis juttu sa ajad? Sa üldse artikli lugesid läbi? Mulle tundub küll, et ei lugenud...


Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
SUPERVIP
Logic mis juttu sa ajad? Sa üldse artikli lugesid läbi? Mulle tundub küll, et ei lugenud...

 

See kommentaar oli suunatud ---> "peaks palku kärpima"

 

Ning jah, see artikkel on nagu ta on, maksmaalselt on seal 75% tõde, kui sedagi. Kuid jah 2/3 peal hakkas tõesti vastu ja jätsin pooleli.

 

Tõsiselt kahtlen, et see kõik nii must/valge oli, et artid on halvad jne. Kujuta ette pilti, kus sulle tuuakse haiglasse poiss, kes pmslt "röögib" valude käes, vaevalt, et sa teda sealt siis järgmine päev koju saadaks. Nagu ma ennegi mainisin, siis on siin loos kindlasti mainimata jäänud asjaolusid, kokkulangemised jms, pmslt ebaõnn. Ei saa ju ometi väita, et Eestis igapäev selliseid asju juhtub. Nüüd korra juhutub ja siis on maailmalõpp. Chill the ... down ütleks. Tunnen sellele perele kaasa, aga kui mõni mees tahab siin kohe hakata artide palku kärpima, siis tekib küll ehtne facepalm.gifhetk.

I rest my case :D


Lisa steamis ja kirjuta profiili alla, mis asjus:

http://steamcommunity.com/profiles/76561198137155999/

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
VIP
Author of the topic Postitas
See kommentaar oli suunatud ---> "peaks palku kärpima"

 

Ning jah, see artikkel on nagu ta on, maksmaalselt on seal 75% tõde, kui sedagi. Kuid jah 2/3 peal hakkas tõesti vastu ja jätsin pooleli.

 

Tõsiselt kahtlen, et see kõik nii must/valge oli, et artid on halvad jne. Kujuta ette pilti, kus sulle tuuakse haiglasse poiss, kes pmslt "röögib" valude käes, vaevalt, et sa teda sealt siis järgmine päev koju saadaks. Nagu ma ennegi mainisin, siis on siin loos kindlasti mainimata jäänud asjaolusid, kokkulangemised jms, pmslt ebaõnn. Ei saa ju ometi väita, et Eestis igapäev selliseid asju juhtub. Nüüd korra juhutub ja siis on maailmalõpp. Chill the ... down ütleks. Tunnen sellele perele kaasa, aga kui mõni mees tahab siin kohe hakata artide palku kärpima, siis tekib küll ehtne facepalm.gifhetk.

I rest my case :D

 

 

Okei. See kärpimine kärpimiseks... aga see mis ma ära boldisin, siis ma julgen vastu väita. Mul on näitkes Pärnu arstidega olnud piisavalt kogemusi. Ning ei ole just roosiline. Mul vend läks tugeva lahtise verejooksuga sinna, istus 2 tundi lihtsalt ennem, kui sisse kutsuti. Papsil oli pimesool lõhkenud, praadis seal rahulikult 4 tundi. Kui ta ütles, et tal hakkas sitt olla jõhkralt, lärtsuti vastu "Mis me nüüd tegema peame? Istu maha küll sisse kutsutakse". Mul väike sugulane, 1,5a. läks tugeva palavikuga sinna, oli paar päeva sees. Siis kutsuti ema järgi ja öeldi "Kõik on korras, võite koju viia" Saatelehel oli kirjas "Omal vastutusel lahkub haiglast". Mul on nii palju kogemusi ja teadmisi Pärnu haigla kohta, et ma ei jõua siia kirjutadagi. Iga probleemiga olen pöördunud Tartu Ülikooli Kliinikumisse.


Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
SUPERVIP

Kõigest ei räägitud tõesti seal artiklis. Välja jäeti näiteks see, et poiss oli füüsilise puudega.

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
SUPERVIP

Ouu seltsimehed see pole meie rada kus õigus või mitte .. tõde teavad vanaema,ema,haiglad jne!:) See siin targutamine ei too niikuinii poissi tagasi.. !

Kahju on ikkagi!


kollanokk

tmt22.png

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
VIP
Author of the topic Postitas

Nii? Ja mis sinu lause mõte on? Minu meelest foorum ongi selleks, et erinevaid asju arutada, inimeste arvamus kuulata, enda arvamust jagada. Ma arvan, et sa oled väheke eksinud kohaga, kus viibida, kui see sulle vastu karva käib.


Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
SUPERVIP

pohujjjj pane ban ka et julgesin nii öelda lol


kollanokk

tmt22.png

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
VIP
Author of the topic Postitas

Ajame juttu ikka inimesi moodi. Pole mõtet staatuse pärast ka turja hüpata.


Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
SUPERVIP
Okei. See kärpimine kärpimiseks... aga see mis ma ära boldisin, siis ma julgen vastu väita. Mul on näitkes Pärnu arstidega olnud piisavalt kogemusi. Ning ei ole just roosiline. Mul vend läks tugeva lahtise verejooksuga sinna, istus 2 tundi lihtsalt ennem, kui sisse kutsuti. Papsil oli pimesool lõhkenud, praadis seal rahulikult 4 tundi. Kui ta ütles, et tal hakkas sitt olla jõhkralt, lärtsuti vastu "Mis me nüüd tegema peame? Istu maha küll sisse kutsutakse". Mul väike sugulane, 1,5a. läks tugeva palavikuga sinna, oli paar päeva sees. Siis kutsuti ema järgi ja öeldi "Kõik on korras, võite koju viia" Saatelehel oli kirjas "Omal vastutusel lahkub haiglast". Mul on nii palju kogemusi ja teadmisi Pärnu haigla kohta, et ma ei jõua siia kirjutadagi. Iga probleemiga olen pöördunud Tartu Ülikooli Kliinikumisse.

 

Selle põhjal ütleks, et oleneb vist väga palju haiglast. Ise olen elu jooksul korra haiglas olnud tugeva kõhuvaluga ja see ka 1 päeva, ootasin vist mingi tunnikese. Sellega veel selline naljakas lugu, et kiirabi käis ka kodus ning süsti sain ka, aga osavad nagu nad olid, siis tegid vale süsti esimene kord ja lõpuks sain 2 süsti kannipeale :D. See oli siis Kohtal-Järvel. Maksimaalselt ootasin tunnikese, võeti vereproov ja kirjutati haiglasse sisse. Ma arvan, et sellel esimesel võimalusel välja kirjutamisel on ka oma põhjus, näiteks juriidiline. Tänapäeval ikka armastatakse kõiki kohtusse kaevata. Peaks praegu keegi haiglas ära sureb, siis on suglased kohe platsis advokaatidega. Ilmselgelt ei taha ükski haigla sellist jama.

 

Kõigest ei räägitud tõesti seal artiklis. Välja jäeti näiteks see, et poiss oli füüsilise puudega.

 

Mis tal siis viga oli? 1 jalg otsast ära või midagi tõsisemat?

 

Ouu seltsimehed see pole meie rada kus õigus või mitte .. tõde teavad vanaema,ema,haiglad jne!:) See siin targutamine ei too niikuinii poissi tagasi.. !

Kahju on ikkagi!

 

Poisist on meil kõigil kahju, kuid mina lugesin seda teemat kui "Arutame, mis värk Eesti haiglate/artidega on", ma lihtsalt arvan, et mingi R.I.P teema ei sobi ajakirjanduse alafoorumisse. Kui see oli sedasi mõeldud, siis on postitus lihtsalt vales kohas.


Lisa steamis ja kirjuta profiili alla, mis asjus:

http://steamcommunity.com/profiles/76561198137155999/

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
Külaline
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Loo uus...

Oluline informatsioon

Selle veebisaidi paremaks muutmiseks oleme teie seadmesse paigutanud küpsised . Võite kohandada oma küpsiste seadeid , vastasel juhul eeldame, et te olete küpsiste kasutamisega nõus kui jätkate veebisaidil sirvimist.. Palun lugege läbi Kasutustingimused ja Privaatsuspoliitika.