Mine sisusse
Otsi siit
  • Rohkem valikuid...
Otsi tulemusi mis sisaldab...
Otsi tulemusi...
Jälgi teemat sisse logides  

Sleep paralysis

Soovitatud postitused

VIP

Sleep paralysis ehk unehalvatus

 

Me kõik näeme vahel halba und.Halb on suhteline - mis ühe jaoks halb, on teise jaoks jällegi hea, kuid meil kõigil peitub alateadvuses miski, millest me und näha ei taha. Sellisest unest ärkamine on kui õnnistus - tõdemine, et reaalsus selline ei ole, loob hea mõnusa tunde. Kui aga ärkame üles ning avastame, et see kõik ei olegi läbi? Inimesed, kes on seda kogenud, räägivad sellest kui luupainajast. Need, kes kogevad seda esimest korda, ei julge enam magama minna.Ei olene kui vana sa oled, järgmine hommik võib olla just sinu esimene kord!

Selle sündroomi avaldumise varieeruvus on suur, kuid enamasti näeb see välja selline:

Mul oli kohutav unenägu. Ärkan. Olen liikumatult voodis ning tahaks tõusta, tahaks juua vett ning lasta päikese tuppa, kuid ei. Ma ei saa end liigutada - see öö ei ole veel läbi! Vaikselt hakkavad tumedad varjud mu ümber kogunema, kuulen hääli kuigi tean, et olen üksi kodus! Mis aga kõige hullem - keegi seisaks nagu mu pea peal kuid ma ei näe teda piisavalt. Paari minuti pärast uinusin uuesti ning luupainaja jätkub.

 

Sõbra kogemus:

unenäos(enamasti halbade unenägude ajal) järsku tunnen sellist surinat vms, siis saan ma kohe aru, et see on uni ja selle peale ärkan ma alati üles. tihti on aga juhtunud, et ma ärkan üles, vähemalt mõistus ärkab, aga keha mitte, liigutada ennast ei saa. esimese asjana kontrollin hingamist ja kui kohe tegutsema ei hakka, jään magama tagasi, ehk siis selle sama surina saatel vajun tagasi vms.(ja see ei ole üldse meeldiv tunne. vastik ja isegi õudne ) tavaliselt ma hakkan elueest hingeldama, et ennast kuidagi üles äratada, siis saan juba mõne aja pärast varbaid liigutada jne . lõpuks, pärast 1-2 minutit, olen juba üleval ja panen teleka mängima . vahest juhtub seda sama asja öö jooksul isegi mitu korda. enam pole seda värki mitu kuud juba olnud. harva olen ka selle halvatuse ajal kuulnud ka mingeid hääli vms, aga ma seostan neid sellega, et ei ole unest veel korralikult välja tulnud.

 

Olete ka seda kogenud ?(Mina ei ole) Oskate antud teemal sõna võtta ?

Nüüd on teie kord postitada.

 

Linke:

wiki(en)

MedNet

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites

kusjuuures, mu sõber on ka rääkinud et ta öösel üles ärganud ja liigutada ei saa. Sama asja rääkis, et selline tunne nagu keegi oleks ta peal olnud (raske tunne oli). Rääkis veel seda kuidas tundis nagu keegi oleks jahedat õhku puhunud.

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
VIP

Veits ränk asi see ikka :S, väiksena kunagi hästi ammu on midagi taolist olnud.

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites

Väiksemana kogesin tihemini, aga nüüd, 13-16 vanuses olen ühe korra sellist tüüpi asja veel kogenud... ebameeldiv ja ulmeline asi, kui minult küsida.

 

Minu luupainajate teemad: 1) üks on selline, kus mingi suur masin käib töötab ja piinab mind väga hullult, nii, et on selline tunne, nagu palavik tekiks ja räme halb enesetunne. 2) Asjade suurused muutuvad väga ulmelisteks, tulles mulle lähemale või minnes kaugele - väga paranoiat tekitav (need esimesed 2 olid väiksena mul). 3) (hiljuti) Olen surnuaias kell 12:00 (tundsin surnuaia ära ka oma unenäos), kus on tegemist vaimude väljatulekuga, mis on väga hirmus, häälterohke ja justkui päris. Paremini ei mäleta/oska kahjuks selgitada.

 

kusjuuures, mu sõber on ka rääkinud et ta öösel üles ärganud ja liigutada ei saa. Sama asja rääkis, et selline tunne nagu keegi oleks ta peal olnud (raske tunne oli). Rääkis veel seda kuidas tundis nagu keegi oleks jahedat õhku puhunud.

See on 98% sama, mida minagi tundsin.

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites

Väiksena nägin tihedamini unenägusi ka niiöelda luupainaiaid. kartsin nimelt koeri ja kui unes olid koerad siis ei saanud üles ärgates isegi tuld põlema panna sest mulle tundus et koer vaatab mulle otsa . väga haige oli.

Nüüd pole enam õudus unenägusi või siis luupainajaid olnud.Nüüd on rohkem toredaid unenägusi kui on. kuid jah unenägusi näen ma eri kohtades olla eri palju,pm linnas viibides ei näe ma üldse unenägusi,aga maal olles näen sitaks palju..ma ei saa aru millest see oleneb.

 

Mul on unes isegi öeldud et "sa oled unenäos ära muretese" see on eriti haige asi..

(see paar-kolm korda juhtunud)

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites

Keegi lucid dream-ist teab midagi? :D Ma ei tea kas see nüüd on unehalvatus , aga see on väga lahe , kuna sa saad ise kontrollida mida sa unenäos teha tahad! Näiteks mina, kui ma esimest korda sain lucidisse siis ma olin nii paanikas ning ma tahtsin kodu juurde millegipärast(varem olin koolihoovis -.-). Hetkega olin seal ning siis mõtlesin et see oleks suht cool vaade kuidas auto mulle sisse sõidaks. Kohe kui olin selle peale mõelnud , vaatasin instinkti tõttu kõrvale , ning auto ajas mu alla. Kohe ärkasin üles. Nüüd hiljem olen neid suht kontrollima õppinud ning saan teha igast flippe ja 360sid oma rulal , mida ma extreme channelilt näinud olen :D igatahes asi on selline : Olete te kunagi unes teadnud, et te näete und ja olete tegelikult üleval? Kindlasti olete. Ja mida te teete? Ärkate üles, kuna teate et on hommik või näete unenägu edasi , sellest hoolimata. Ise tegin koguaeg samamoodi. Siis kunagi sai kuskil foorumis selle teema otsa komistatud ning sellest ajast peale ma olen ikka vahest proovinud seda teha. Ehk siis teinekord kui te niimoodi tunnete siis proovige seda kontrollida , ning soovige endale midagi :P

Sorry kui offtopic. Lugesin kuskilt et see ON sleep paralysis aga ei ole kindel.

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
Jälgi teemat sisse logides  

×
×
  • Loo uus...

Oluline informatsioon

Selle veebisaidi paremaks muutmiseks oleme teie seadmesse paigutanud küpsised . Võite kohandada oma küpsiste seadeid , vastasel juhul eeldame, et te olete küpsiste kasutamisega nõus kui jätkate veebisaidil sirvimist.. Palun lugege läbi Kasutustingimused ja Privaatsuspoliitika.