Mine sisusse
Otsi siit
  • Rohkem valikuid...
Otsi tulemusi mis sisaldab...
Otsi tulemusi...

Küsimus arvuti komplekteerimise kohta

Soovitatud postitused

VIP

Tere

 

Olen ise üsna võhik ja ei tea eriti arvutikomplekteerimisest ega osadest, kuid nüüd tuli mõte soetada veidi võimsam arvuti täiesti nullist. Ilmselgelt hakkan arvutit kasutama rohkem mängimiseks. Uurisin paari tuttava käest mis komponente nemad soovitaksid ja põhilised soovitused olid Intel Core i7, 2GB videokaart ning 16GB RAM.

Panen siis siia pildi pakkumisest mis sain teatud arvutipoelt, kuid ma soovin rohkem infot saada, kas need on ka head näitajad ning suudavad ikka kaasaja mängud ära jooksutada.

ctnlh1Y.png

 

 

 

Ise enne pakkumist vaatasin välja sellised osad:

http://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutikomponendid/Protsessorid/199775/

 

http://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutikomponendid/Videokaardid/401505/ | http://www.1a.ee/arvutikomponendid/ram_flash_malu/crucial_ballistix_16gb_ddr3_pc312800_cl9_kit_of_2_bls2cp8g3d1609ds1s00ceu

 

http://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutikomponendid/M%C3%A4lud/281556/

 

http://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutikomponendid/K%C3%B5vakettad+-+SSD/266558/

 

http://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutikomponendid/K%C3%B5vakettad/192488/

 

Sooviksingi siinkohal paluda abi mõne inimese käest kes rohkem sellest asjast teab ning ütleks kas sama raha eest saab paremat ning sellisel juhul mis see parem on.

 

Samuti räägiti mulle, et SSD ja eriti 256GB+ on imeline asi, mind huvitab siinjuures see, mis ta nii heaks teeb, ning kas mul oleks vaja seda?

Ette tänades.

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
SUPERVIP

See arvuti, mis sulle kokkupandi on küll täielik saast. (Korralik videokaart puudub, ainult SDD)

Selle raha eest peaks saama palju parema arvuti.

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites

Pole mõtet i7 võtta, praegu toimib i5 samamoodi mängimiseks, aga hinnas võidad pmst pool. Pole mõtet sebida endale mingit i7 proset kui ülejäänud osad on Kuu pealt. See oleks sama hea kui osta endale mingi ma ei tea, kallis sportauto, aga sõita kunagi ei saa kuna ei jõua kindlustust teha ja kütet sisse osta ning lõpuks üleüldse elad maal kruusa ja muda peal. Tähendab siis seda, et pole mõtet võtta endal viimase peal prose mida sa nkn ära ei kasuta täielikult. Pluss veel selle arvelt ei jõua sa GPUd sissegi osta. Suht mõttetu raha raiskamine. I5 on enam kui küll tänapäeva mängude mängimiseks.

 

Tänapäeval toimivad osad i5d mängudes pmst sama hästi kui i7d. Tarkvara pole veel nii kaugele arenenud lihtsurelike jaoks. Suurem osa tänapäeva mänge ei kasuta hyper-threadingingut, mille boonuse siis i7 annab ning isegi kui kasutavad, siis see pigem tekitab fps laggi ja viib fpsi alla tõstmise asemel. Ainuke mõte oleks sul i7 komplekt kokku pista kui aktiivselt renderdamisega tegeled, aga siis muutub juba kogu komplekt ning hind tõuseb kõvasti. Aasta-paari pärast võid i7 poole vaadata ehk.

 

Jääb samasse 700€ sisse kah.

https://www.1a.ee/order/shopping_cart?content=LcXJDQAgDAOwlXoktMD%2Be6Gg%2BuPIveL4rSBME80%2FzXUBupEzqB8%3D

https://www.1a.ee/order/shopping_cart?content=LcXHEQAwCAOwlSg2Jdl%2Frxxc9JF5hx290djTCJmJ4k7ROYG54H9wfg%3D%3D

SATAga ja ilma. Windows ja asjad mida tihedamini jooksutad lükkad SSD peale ning ülejäänud pahna hoiustad SATA peal.

Muudetud liikme vortex'i poolt

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
VIP
Author of the topic Postitas (muudetud)

Olgu, aga mind ei aita eriti see, kui saan teada, et selle hinna eest saaks parema. Alati saab sama raha eest parema, aga mind just huvitab mis oleks siis parem.

 

Aitäh sulle Vortex.

Selline küsimus ka, et kas praeguse hetkega on mõttekam panna peale Windows 8.1 või 7 Home premium? Ja ma oletan et 64 bitine?

Muudetud liikme snoop'i poolt

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
SUPERVIP

Kusjuures arvutipoe ettepanek (Arvutitark, isn't it?) on enamvähem normaalne, aga vajab pisut muudatusi. Esmalt pole sul i7'ga tõesti midagi peale hakata, i5 ajab asja ära. Protsessorilt saadud vahesumma tao videokaardi alla - HD5450 on eriti saast kaart ja see ei kõlba kuskile. SSD 250GB on liiast, 120'ga saab täiesti hakkama. Jällegi vahelt saadud raha tao kõvaketta alla. 16GB on ka liigselt palju, soovitus võtta 1x8GB ja hiljem kui tõsine pudelikael on, siis ostad ühe pulga juurde.

 

Capture.PNG

 

Etem arvuti, odavam. Boonuseks on terrabaidine SSHD ketas (hübriidkõvaketas, mõnevõrd kiirem kui tavaline), etem videokaart ja mõttetud asjad välja jäetud. Korpuse võtsin suvalise, võid vastavalt vajadusele ka ära muuta. 20€ komplekteerimise eest, kui tõesti ei suuda ise kokku panna.

 

Küsisid vahepeal, mis vahe on tavalisel kettal ja SSD kettal. HDD'l on mäluks sees mitu erinevat ketast, millelt laser või muud tüüpi luger andmeid loeb. Lugemiskiirus on enamvähem normaalne. SSD ei ole ketas, ta on eraldiseisev plaat, kus on mälukandjateks väikesed Flash kiibid. Nendelt on lugemis ja kirjutamiskiirus oluliselt suurem, kui ketta pealt lugedes. SSHD on kõvaketas (kettad sees, luger loeb andmeid), kuid vahemälu jaoks on kasutatud SSD süsteemi. SSHD on märksa kiirem kui tavaline HDD, kuid oluliselt aeglasem, kui SSD.

Muudetud liikme MicroByte'i poolt

29wqo2f.pnglogo.pngveebo_logo.png

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites

Ma ei oska muud öelda, kui seda, et su sõbrad on veidi totulotud selle koha pealt.

Mida sa teed i7ga, kui sa hakkad raaliga mänge mängima ? mitte midagi. i7 oleks kasutu overkill.

Mida sa teed 16gb mäluga, kas sa tahad mängida 9 mängu korraga ? või piisab sulle, kui jookseb 1 korraga. kui 1, siis 4/8 on enam kui küll! ( kui sa just ei vaata 800mhz pulkasi, mida vist enam ei toodetagi )

Videokaardiks aga mina pakuksin sulle näiteks Nvidia GTX seeriast kas siis 770 ( hinnad on kohutavalt langenud, kuna uusi mudeleid tuleb peale palju )

või näiteks SLI 680 ? Alati arvesta sellega, et 2 vanemat kaarti ON tugevam kui 1 uus kaart aga lihtsalt 2/3 vanaga ei jää sulle upgrademis ruumi.

ja muidugi kui tahad suuremat videokaarti, siis pead võimsama toiteploki vaatama.

 

AGA

 

pole üldse kaalunud AMD baasi ?

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
SUPERVIP

GTX770 maksab ainuüksi pool arvutirahast (680'st rääkimata), kuhu siis muu süsteem jääb? SLI emaplaadid on ka overkill kallid.


29wqo2f.pnglogo.pngveebo_logo.png

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
SUPERVIP

CPU: Intel Xeon E3-1230v3 - 213.17€ - http://pcsto.ee/product.php?id_product=650054

Emaplaat: ASROCK B85M-HDS - 45.58€ - http://www.1a.ee/arvutikomponendid/emaplaadid/asrock_b85mhds

Mälu: CRUCIAL 8GB DDR3 - 57.57€ - http://www.1a.ee/arvutikomponendid/ram_flash_malu/crucial_8gb_ddr3_pc312800_cl11_ct102464ba160b

Kõvaketas: Seagate 1TB SSHD - 67€ - http://www.1a.ee/arvutikomponendid/kovakettad_hdd/seagate_desktop_sshd_1tb_7200rpm_sata3_64mb_st1000dx001_

Korpus: Cooler Master Knight 350 - 32€ - http://www.1a.ee/arvutikomponendid/arvuti_korpused/cooler_master_midl_tower_elite_knight_350_rck350kwn2en

Toiteplokk: Cooler Master 600W - 45€ - http://www.1a.ee/arvutikomponendid/toiteplokid/cooler_master_atx_23_b_series_600w

Graafikakaart: MSI GTX 770 - 275€ - http://www.1a.ee/arvutikomponendid/videokaardid/msi_gf_gtx770_2gb_gddr5_pcie_n7702gd5oc

 

Sellise komplektiga sa hätta küll nüüd ei jää. Tiba läks üle 700€ aga kui soovid alla 700€ saada siis võid proovida teha järgmist:

 

SSHD asemel vali tavaline, HDD.

Graafikakaart osta hinnavaatlusest, praegugi müüakse seal kuu aegu vanu r9 280x kaarte odavalt seega on väärt kraam.


ᕙ༼ຈل͜ຈ༽ᕗ flex your dongers ᕙ༼ຈل͜ຈ༽ᕗ

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites

Kommentaari lisamiseks loo konto või logi sisse

Kommenteerimiseks peate olema liige

Loo konto

Liituge meie kommuuni uue kontoga. See on lihtne!

Loo uus konto

Logi sisse

On juba konto? Logi sisse siit.

Logi sisse nüüd

×
×
  • Loo uus...

Oluline informatsioon

Selle veebisaidi paremaks muutmiseks oleme teie seadmesse paigutanud küpsised . Võite kohandada oma küpsiste seadeid , vastasel juhul eeldame, et te olete küpsiste kasutamisega nõus kui jätkate veebisaidil sirvimist.. Palun lugege läbi Kasutustingimused ja Privaatsuspoliitika.