Mine sisusse
Otsi siit
  • Rohkem valikuid...
Otsi tulemusi mis sisaldab...
Otsi tulemusi...

Küsimus

Tervist!

Tuli mõte teha siis online kaardimäng android telefonidele. Pole seda asja veel väga uurinud, seega pean õppima, aga see selleks. Küsimus oleks selles, et kui ma tahan, et mängijad saaksid reaalajas onlines ka mängida, siis läheb mul vist mingit serverit vaja? Vaatasin ka netis ringi, aga ei leidnud, äkki keegi tark teab, kuigi loogilises mõttes peaks mingit serverit ikka vaja minema, kuhu ta salvestab kasvõi W/L kaardid jne.


giphy.gif

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites

Soovitatud postitused

  • 0
Külaline misterx

Tõenäoliselt. Iseenesest on võimalik teha ka peer-to-peer ühendustega (ehk mängijad on otse üksteisega ühenduses), kuid sellel on omad vead ja piirangud. Näiteks tuleb sellisel juhul teha vähemalt ühest mängijast nö. usaldatud node, mis tähendab seda, et kui too mängija muudab sinu programmi nii, et ta tõmbaks alati ässa paari, siis teistel ei jää üle muud, kui seda uskuda. Lisaks sellele tuleks mängu ühendumisel teada, mis IP aadressil ja pordil host mängu jooksutab ning juhul, kui mängijad ei ole samas võrgus, tuleks hostil teha ära ka port forward.

 

TL;DR: Kui sa ei taha asja väga keeruliseks ajada, siis on tõesti vaja serverit.

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites

Kommentaari lisamiseks loo konto või logi sisse

Kommenteerimiseks peate olema liige

Loo konto

Liituge meie kommuuni uue kontoga. See on lihtne!

Loo uus konto

Logi sisse

On juba konto? Logi sisse siit.

Logi sisse nüüd

×
×
  • Loo uus...

Oluline informatsioon

Selle veebisaidi paremaks muutmiseks oleme teie seadmesse paigutanud küpsised . Võite kohandada oma küpsiste seadeid , vastasel juhul eeldame, et te olete küpsiste kasutamisega nõus kui jätkate veebisaidil sirvimist.. Palun lugege läbi Kasutustingimused ja Privaatsuspoliitika.