Mine sisusse
Otsi siit
  • Rohkem valikuid...
Otsi tulemusi mis sisaldab...
Otsi tulemusi...
Jälgi teemat sisse logides  

Forte: õlu on sportlasele kasulik!

Soovitatud postitused

Ka õlu on sportlastele kasulik, kui see on alkoholivaba ning sisaldab ohtralt tervisele kasulikke polüfenoole. Müncheni teadlased näitasid alkoholivaba nisuõlle immuunsust tugevdavat ja organismi ülekoormuse eest kaitsvat toimet. Teadlased kaasasid Saksamaal toodetava alkoholivaba nisuõlu Erdingeri võimaliku kasuliku mõju uuringusse 277 professionaalset sportlast, kes valmistusid maratoni jooksmiseks.

Katses osalejatega viidi läbi testid kolme nädala jooksul enne ja kahe nädala jooksul pärast maratoni. Saksamaa sportlaste hulgas populaarne alkoholivaba nisuõlle sort Erdinger sai uurimuse jaoks valitud tänu selle polüfenoolide rikkale koostisele. Teadaolevalt on polüfenoolidel tervist parandav ja vähki ennetav toime, vahendavad ERR Teadusuudised.

 

Uuringu käigus jõi testgrupp 1,5 liitrit õlut päevas, samal ajal kui kontrollgrupp jõi muud selleks uuringuks valmistatud karastusjooki. Kui tavaliselt kaebavad jooksjad pärast maratoni hingamisteede vaevuste üle, siis alkoholivaba nisuõlut tarbinud sportlaste vereproovis mõõdeti pärast maratoni tehtud testides 20 protsenti vähem põletikule viitavaid valgeliblesid kui kontrollgrupil

 

Minu Arvamus: Tuleb vist sporti tegema hakata, aga kahju et alkoholivaba on ainult tervislik

 

http://forte.delfi.ee/news/teadus/avastus-olu-on-sportlasele-kasulik.d?id=47714733&l=fplead

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites

Kommentaari lisamiseks loo konto või logi sisse

Kommenteerimiseks peate olema liige

Loo konto

Liituge meie kommuuni uue kontoga. See on lihtne!

Loo uus konto

Logi sisse

On juba konto? Logi sisse siit.

Logi sisse nüüd
Jälgi teemat sisse logides  

×
×
  • Loo uus...

Oluline informatsioon

Selle veebisaidi paremaks muutmiseks oleme teie seadmesse paigutanud küpsised . Võite kohandada oma küpsiste seadeid , vastasel juhul eeldame, et te olete küpsiste kasutamisega nõus kui jätkate veebisaidil sirvimist.. Palun lugege läbi Kasutustingimused ja Privaatsuspoliitika.