Mine sisusse
Otsi siit
  • Rohkem valikuid...
Otsi tulemusi mis sisaldab...
Otsi tulemusi...
Jälgi teemat sisse logides  

Infrapunasatelliit avastas Egiptusest 17 t?sti uut p?iidi

Soovitatud postitused

SUPERVIP

Satelliitide tehtud infrapunapiltidel on nimelt näha maa alla peitunud hooneid ja kultuurikihti. 17 püramiidile lisaks ilmnes nendel kaadritel egüptoloogide üllatuseks ja suureks rõõmuks enam kui 1000 hauda ning 3000 asupaika. Juba on toimetatud ka esimesed väljakaevamised, mis leide kinnitavad; 2 püramiidi paikad on juba maa seest välja puhastatud.

 

Alabama osariigis asuvas Birminghami linnas NASA toel tegutsevas kosmosearheoloogia keskuses töötav dr. Sarah Parcak sõnas, et „Tõelise püramiidi väljakaevamine on iga arheoloogi eluunistus,“ olles ka ise siiral üllatunud oma tiimi avastuse mastaabist, vahendab BBC.

 

Töö infrapunasatelliitfotode kallal käis enam kui aasta. Pilte võeti üles 700 km kõrgusel maapinnast, ent nende lahutusvõime lubas eristada umbes meetrise läbimõõduga objekte ning teha kindlaks erinevaid materjale. Egpitusesse jõudes tehtud prooviväljakaevamistel selgus, et kõik tuligi maa seest välja just nõnda nagu satelliidipiltidel nähtud, nii et arvata võib, et dr. Sarah Parcaki kosmosearheoloogia tööst saab üks olulisemaid viimase ajal Egiptuse arheoloogias.

 

 

allikas: http://forte.delfi.ee/news/teadus/infrapunasatelliit-avastas-egiptusest-17-taiesti-uut-puramiidi.d?id=46584244


Poliitikud ei valeta, Nad tõesti üritavad luua oma valijatele töökohti jne, Aga iga poliitiku kohta on 100 inimest kes üritavad mõelda välja mingit ideed, kuidas ära kaotada su töökoht. Ma ei valeta, ma ei ole negatiivne, olen Realistlik. Muutke oma mõtlemist ja tegutsege! ;)

Olen õnnelik, et inimesed on nii ilusad ja head.

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
VIP

Täitsa huvitav asi. Ehk kunagi saab ka sinna sisse minna ekskursioonile. Turvameetmeid tuleb ka kindlasti suurendada.

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
VIP

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites

Kommentaari lisamiseks loo konto või logi sisse

Kommenteerimiseks peate olema liige

Loo konto

Liituge meie kommuuni uue kontoga. See on lihtne!

Loo uus konto

Logi sisse

On juba konto? Logi sisse siit.

Logi sisse nüüd
Jälgi teemat sisse logides  

×
×
  • Loo uus...

Oluline informatsioon

Selle veebisaidi paremaks muutmiseks oleme teie seadmesse paigutanud küpsised . Võite kohandada oma küpsiste seadeid , vastasel juhul eeldame, et te olete küpsiste kasutamisega nõus kui jätkate veebisaidil sirvimist.. Palun lugege läbi Kasutustingimused ja Privaatsuspoliitika.