Mine sisusse
Otsi siit
  • Rohkem valikuid...
Otsi tulemusi mis sisaldab...
Otsi tulemusi...
  • 0

Silmanägemine ja autokool.

Küsimus

SUPERVIP

Tere.

Kuna plaan on kohe-kohe minna autokooli siis tahaks teada kas ma tervisetõendi saan ikka perearstilt sellise, millega võin sõita ilma prillideta?

Prille pole elus kandnud, silmanägemine on kohati -1.5 ümber.

Jaga seda postitust

Postituse link

25 vastust sellele küsimusele

Soovitatud postitused

• 0
SUPERVIP
Author of the topic Postitas

Silmanägemise kontroll tehakse ka, või mis? Ehk seal ta võib märgata, et on miinus, loodan, et see ei tule takistuseks.

Jaga seda postitust

Postituse link
  • 0
SUPERVIP

Oleneb perearstist ka jap.

Jaga seda postitust

Postituse link
  • 0
SUPERVIP

Endale mulle ei tundu see küll suur, pimedas saan hästi sõitmisega hakkama ning päeval samuti. Varasemalt sõitnud olen siis see ei ole seganud eriti.

Jaga seda postitust

Postituse link
  • 0
SUPERVIP

Perearst üldjuhul sulle silmakontrolli ei tee, kui sul on silmanägemine nähtavalt korras (ehk sa näed enda jaoks kõige ilusti). Kui sul on juba -1.5, siis ta teeb sulle kindlasti veidi mahukama tervisekontrolli. Aga ega sellisest väikesest miinusest ei jää sul sõit tegemata - kui prillidega sul on kõik jokk, siis sul pole karta midagi! :)

29wqo2f.pnglogo.pngveebo_logo.png

Jaga seda postitust

Postituse link
  • 0
SUPERVIP

Eks loodame parimat, lähipäevil käin ära ja eks siis kirjutan ka siia mis tehti ja mida ei tehtud :)

Jaga seda postitust

Postituse link
  • 0
VIP

Täielikult oleneb perearstist. Enamus kontrollivad silmanägemist (küsib, mis numbreid näed tahvlil) ning hindab sinu silmanägemist. Mul on samuti -1,5 silmanägemine. Tavaliselt prille ei kanna, kuid autos sõites on alati vajalik, et prillid peas (isegi lühikestel otsadel tekivad pisiprobleemid, raske märgata midagi ning olla keskendunud kõigele, kui pilt kergelt udune). Ma alguses arvasin ka, et saan ilma prillideta veidi sõita, aga üldse ei saa. Soovitan kindlasti prille kanda, vähemalt autoga sõites.

29wqo2f.png veebo_logo.png

Jaga seda postitust

Postituse link
  • 0
SUPERVIP
Täielikult oleneb perearstist.

Yep, mul kontrolliti ainult veresuhkrut ja minek. :D

EDIT: Silmanägemisega probleeme pole ja prille ei kanna.

Jaga seda postitust

Postituse link
  • 0
VIP

Isegi kui perearst ei kontrolli silmanägemist, palun mine silmaarsti juurde ning lase endale prillid teha. Pole vaja liiklusesse järjekordset inimest, kes ei näe perfektselt.

Jaga seda postitust

Postituse link
  • 0
SUPERVIP

Mõtlesin läätsede peale, peaks kasutama hakkama.

Jaga seda postitust

Postituse link
  • 0
. Tavaliselt prille ei kanna, kuid autos sõites on alati vajalik, et prillid peas (isegi lühikestel otsadel tekivad pisiprobleemid, raske märgata midagi ning olla keskendunud kõigele, kui pilt kergelt udune). Ma alguses arvasin ka, et saan ilma prillideta veidi sõita, aga üldse ei saa. Soovitan kindlasti prille kanda, vähemalt autoga sõites.

Täpselt sama lugu on siin:D

Silmaarst küll räägib et koguaeg peab peas olema, aga ei kanna koguaeg, ainult rooli taga olles:D

http://vip.ee

Teostan krediitkaardi teenuseid. Küsi lisa PrivaatSõnumiga

Jaga seda postitust

Postituse link
  • 0

@midaasja, antud juhul ta seletas ILMA PRILLIDETA sõitmist...

kui vaegnägija oled siis teaksid mis tunne on kui eesolevaid märke ja staffi ei näe

http://vip.ee

Teostan krediitkaardi teenuseid. Küsi lisa PrivaatSõnumiga

Jaga seda postitust

Postituse link
  • 0
SUPERVIP

Mulle ütles perearst, et tee silmaharjutusi ja võid minna. Kui ollakse sõiduealine, siis ma arvan, et kõigil omal aru peas, et prillid võiksid peas olla kui vaja. Suvel ma prillide kandmisel põhjust ei näe, kuna näen täpselt sama hästi ilma prillideta päikselise ilma korral, aga hämaras ning pimedas on prillid vajalikud. Et politsei sind tülitama ei hakkaks suvise ilmaga, siis mugavam ikkagi saada perearstilt tõend, et ei pea prille kandma. Kuigi samas, kui öelda, et sul on läätsed, siis nad rohkem kontrollima vast ei hakka? Aga jah, prillid teevad elu palju lihtsamaks ja roolis on kindlam olla.

Ole viisakas perearsti vastu ja looda parimat.

Jaga seda postitust

Postituse link
  • 0
VIP

Tervisetõendile pead laskma kirjutada Prillid ja/või kontaktläätsed. Siis isegi kui priilid jäävad maha, ei tee politsei sellest suurt numbrit.

Jaga seda postitust

Postituse link
  • 0
VIP
See, et raske on keskenduda siis ei tohiks üldse rooli istuda, teinekord jääb keegi märkamata ja ongi kööga teisega või sinu endaga...

Kui silmadel on miinus ja sõidad ilma prillideta, siis tekivad keskendumisprobleemid. Nagu öeldakse, siis autoga sõites pead teadma kõigest, mis on 15 sekundit eespool. Ilma prillideta on vaid mõni sekund ettenägemist. Ei erista enam puude taga mängivaid lapsi põõsastest (+ palju muid faktoreid) ning märkad alles siis, kui auto on neist mõne meetri kaugusel.

kusjuures mul on prillid, ja tõesti kui sa ei näe enda ümber teisi liiklejaid siis on parem roolis hea meelega kaugele hoida...

Selle pärast ma kannangi autoga sõites prille.

Jaga seda postitust

Postituse link
  • 0
Külaline .Siim.

See sobib siia hästi mis siis, et mobiil aga ikkagi jälgimine - https://www.youtube.com/watch?v=JHixeIr_6BM

Kui ma 2011 aastal käisin perearsti juures siis vaadati küll neid numbreid ning siis veel sai ka seal neid värve ka vaadatud paberilt, et kas oled värvipime või mitte jne. Muidugi ees pool mainituid asju ka tehti jah

Muudetud liikme .Siim.'i poolt

Jaga seda postitust

Postituse link
  • 0
SUPERVIP

Käidud, tervisetõendile tehti märge, et pean kandma läätsi või prille, käisin ka silmaarsti juures kes kirjutas prillid. Ilmselt ostan pärastpoole läätsed. Prillide miinus on mõlemal 1.5

Jaga seda postitust

Postituse link

Kommentaari lisamiseks loo konto või logi sisse

Kommenteerimiseks peate olema liige

Loo konto

Liituge meie kommuuni uue kontoga. See on lihtne!

Loo uus konto

Logi sisse

On juba konto? Logi sisse siit.

Logi sisse nüüd

• Loo uus...

Oluline informatsioon

Selle veebisaidi paremaks muutmiseks oleme teie seadmesse paigutanud küpsised . Võite kohandada oma küpsiste seadeid , vastasel juhul eeldame, et te olete küpsiste kasutamisega nõus kui jätkate veebisaidil sirvimist.. Palun lugege läbi Kasutustingimused ja Privaatsuspoliitika.