Mine sisusse
Otsi siit
  • Rohkem valikuid...
Otsi tulemusi mis sisaldab...
Otsi tulemusi...

Viis

Liikmed
  • Postituste kogus

    2 634
  • Liitus

  • Viimati külastas

  • Tagasiside

    100%
  • VP$

    942 [ Anneta ]

Postitused postitas Viis


  1. Kohe näha, et elu keerleb ümber pudeli..... Minujaoks tundub loogiline, et saame rohkem palka, siis ka maksame makse rohkem.

     

    Palga kasv ja aktsiisitõus võiksid siis samas rütmis käia. Elukalliduse kasv Eestis üks Euroopa kiiremaid, aga palgad sellele järele ei jõua.


  2. See aastavahetus siis Tel Avivis vastu võetud. Ilutulestik seadusega keelatud, kena rahulik.

     

    Ise võtsin Maltal vastu, ilutulestik lubatud ainult litsenseeritud tehnikute poolt. Tulevad kohale, panevad ise põlema. Poodides ei müüda, tänavanurgalt sai salaja kaubikutest osta tho.


  3. Majandusminstri abikaasa teeb päris korraliku majanduskuriteo ja minister tagasi ei astu. Only in Kesktonia.

     

    Kahe otsaga asi, Simson ei vastuta oma mehe tegude eest. Samas valitsuse mainele ilmselgelt negatiivne mõju, loogilisem oleks tagasi astuda.


  4. Lugesin ka kuskilt samat juttu, aga tahaks otse ühelt investorilt seda kuulda, et kas ikka maksti.

    Ja mis summades tagasimakse tehti, põhiosa + kõik terve projekti planeeritud intressid või ainult nende kuude intressid?

     

    Oleks jah tore kelleltki otse ka kuulda, kuidas info liikus ja milline suhtlus oli. Ise pole samuti EstateGurusse pannud, aga silma peal hoidnud ikka.


  5. Uus rekord Nõmmel -8. Eelmine rekord oli -1.

     

    Siiani, kindlasti parim mäng, mis mänginud olen. Mitte ühtegi bogey't, OB'd ega mandatoryst mööda panekut.

    Kõik PAR 4'sed rajad panin 3'ga ja putt oli paigas, ühtegi potentsiaalset birdiet/pari võimalust käest ei lasknud.

    Oleks muidugi saanud pareminigi, aga olen -8'ga ka väga väga rahul.

     

    8ebdd971f4.png

     

    O blin..


  6. Kui lubasi tegin siis ma ei õppinud kordagi teooria jaoks - ei lugenud raamatut, mõne testi lahendasin ja läksin puusalt tulistama - tehtud sain :D

    Enamus on kõik reaalsed asjad, lihtsalt paljud eksivad sellega, et ei loe ilusti küsimusi.

     

    Jep see põhiline viga. Ütleks, et autokooli teooriaeksamid isegi oluliselt raskemad tehtud, vähemalt siis tundus kui eksameid tegin. Ise kaks korda ARKi teooriat teinud, enne tegin mõned testid kodulehel läbi, aga mingit põdemist küll polnud, esimese korraga tehtud :D


  7. Asi polegi otseselt selles, et ootamatult tuleks, vaid naelrehve pole mõtet alla kohe toppida. Siis hea kuu aega saab asfalti peal sõita ja ei mõju neile hästi. Muidugi kui võimalust on hoida nii palju erinevaid rehve, et vahetad 2 korda, siis miks ka mitte. Minul Tallinnas korteris seda võimalust ei ole ja ega tudengina ka sellist raha pole.

     

    Õnneks oli vaja alles kell 16 liikuma minna ja selleks ajaks tänavad puhtad lumest, aitas sõita küll.

     

    Eks oleneb kus sõita ka, linnas lumist teed väga vähe näha. Kui kaks korda talverehve alla panna siis ilmselt tasub ainult siis ära kui saab kuskil odavalt vahetada/saad ise vahetada. 2x 35 eur vahetamise eest maksta siis mõttekam juba ühed rehvid all hoida


  8. Eks me elame aafrikas kus sajandis korra sajab lund ja inimesed on koheselt paanikas ja hakkavad rehve vahetama.

    Ise teen nii, et kui talverehvid on lubatud - panen sellised pool pidused talvekad alla ( kui lund pole ) ning kui näed, et õige talv käes siis ostan uued alla. See on sellepärast, et eelmistel aastastel oli nii, panid uued rehvid alla ja kui õige lumi maha tuli siis selleks ajaks olid pooled naelad väljas - Kuna nädalas sõidan keskmiselt 1500-2500km ja kui kuu aega sõidan palja asfaldi peal siis see rehvidele hea ei ole.

     

    Oi blin korralik läbisõit... Ise mõtlesin, et linnas teed puhtad ja Tallinnast kaugemale pole vaja veel ronida, panin järgmiseks neljapäevaks rehvivahetuse aja. Oleks ikka võinud varem ära vahetada, samas homseks ilmselt lumi läinud jälle.


  9.  

    Muidugi on tööandjal kergem panna töökuulutusse, et on vaja põhiharidust, mitte lugemis- ja arvutamisoskust, kuna mida muud sa põhiharidusest ootad? Gümnaasiumiõpilasi ei võeta suveks tööle samal põhjusel nagu kõiki teisi, kes tahavad töötada ainult paar kuud. Enamus tööandjaid on huvitatud püsitöölistest, keda pead ainult 1 korra välja koolitama, mitte kaadrist, keda pead iga 3 kuu tagant välja vahetama.

     

    See, et ettevõtjal on tehtud sisuliselt võimatuks alaealiste palkamine vähendab nende konkurentsivõimet täiskasvanutega. See on seadusandluse viga, mitte sinu vanuse.

     

    Täiesti nõus, et ettvõtja vaatepunktist on mõttetu endale kolmeks kuuks töötajat otsida. Samas noore ajutise töötaja võtmise riski kaalub ilmselt üles see, et saad talle vähem palka maksta. Kui aga hakata muutma seadusandlust, et lubada vabalt ka alaealistel töötada, looks see pigem probleeme juurde, soodustaks näiteks lapstööjõu kasutamist. Eks seda oleks võimalik ka veel täpsemalt piiritleda.

     

     

     

    Ajude olemasolu kohapealt mõtlengi seda, et hakkad oma asja ajama. Palgatööga rikkaks ei saa, selleks pead oma äri looma.

     

    Kui pärast 12 aastat ei oska oma esmavajadusi täita, siis mis oskustest ja teadmistest me üldse rääkida saame. Tõesti jääb mulje, et tegu on õpitud abitusega, mitte haridusega.

     

    Muuda mu meelt ja too mõned näited teadmistest/oskustest, mida haridussüsteem meile annab ja mida ise 10x kiiremini selgeks ei saa.

     

    Eks spetsialistid saavad oma palgatööga ka ikka rikkaks (kuidas defineerida rikkus muidugi?), kuigi Eesti kontekstis ettevõtteid, kus nii korralikku palka makstakse vähe.

     

    Matemaatikat ei võtaks ma päris nii robustselt, et kui millestki aru ei saa siis pole mõtet rohkem õppida, sest professoriks ju ei saa. Vaataksin matemaatikat rohkem kui loogilise/süsteemse mõtlemise arendamist või mälu treenimist. Põhikooli/gümnaasiumi ajal olin sama suhtumisega, et tegemist on mõttetusega (kindlasti saaks matemaatika õpetamist paremini organiseerida), aga nüüd tunnen, et mingid matemaatilised ülesanded hoiavad mõtte erksamana ning kooli ajal õpitu mingigi loogilise mõtlemise on andnud.

     

    Ise õppimine - ei tundu kuidagi realistlik, et 10- või 15aastastel on piisavalt püsivust, distsipliini ning motivatsiooni midagi iseseisvalt õppida. Ainukene motiveeriv tegur oleks kirg konkreetse suuna vastu, mida paljudel nii noorelt veel pole. Selliste n.ö peata kanade valveta jätmine ning lootmine, et nad ise midagi selgeks õpivad ei ole reaalne. Kuna inimesed jätavad asju väga erinevalt meelde, kellel nägemis-, kellel kuulmismälu jne, siis näiteks matemaatika puhul usun, et ise õppimine paremat tulemust ei anna. Halva õpetamise puhul võib ise õppides lõpptulemus olla parem, kuid kas kiiremini.. ei usu.


  10. Ära kujuta ette nüüd, haridusministeerium kui selline on suhteliselt uus nähtus inimkonna ajaloos. See, et riik haridusega tegeleb on numbreid vaadates pigem halb kui hea. Soovitan sul rääkida mõne õppejõuaga ja võin kihla vededa, et ta ei ütle midagi head uute üliõpilaste kohta. Tase ainult langeb, paljudel pole isegi funtsionaalse lugemise oskust. Räägid nagu suur teadja, aga samas ei tea midagi. Istuma jäämine kui selline kaotati ära, kuna liiga palju 2-lisi oli koolis, keskkooli lõpueksamil pole vaja enam 1 punkti ka saada?, dafuck? Naljanumber on see sinu haridussüsteem ja kui sa ise sellest aru ei saa, siis palju õnne tõesti. Sel teemal võiks pikalt peatuda, aga ausalt öeldes ma ei näe mõtet.

     

    Selles osas läheb meie arvamus lahku, kui midagi on kohustuslik, siis minu jaoks on sealt automaatselt kallutatus sees, kuna muidu poleks vaja seda vägisi peale sundida. Sinu jaoks on see ok ja igati normaalne, probleemi netu. Maailmavaatelised erinevused, ei usu, et sa minu jutu peale neid muudad, teadus nõustub minuga selles osas.

     

    Kohustusliku kirjanduse osas toodi sulle kuradi hea näide Manwithsaw poolt, loe uuesti kui aru ei saanud. Seni kuni sinu vaated ühtivad õpetajaga on kõik ok, kui ei ühti, siis pole sul midagi muud teha, kui õpetaja pilli järgi tantsida.

     

    Kõik 12 klassi läbi käinud, ei tea, mis eksperdi teadmistest sa räägid. Enamus materjalist oli igav ja ununes kiirelt, kujutan ette, et sul endal sama kogemus.

     

    Näiteid olen mitmeid andnud ja isegi öelnud, kuidas saaks lõplikult ära tõestada. Loe uuesti, kui meelest läks. Tekib muidugi küsimus, et kas sa oma koolis käimise ajal üldse mõne õpetajaga diskussiooni pidasid. Mina igatahes avaldasin oma meelt suhteliselt tihti ja see reaktsioon, mis järgnes oli tavaliselt üle rääkimine, häbistamine või kohati isegi karjumine. Kindlasti on tore vait olla ja siis ei tekib probleemi ka. Lihtsalt mainin, et lõpetasin hõbedaga, aga käitumishinne oli rahuldav, mitte halva käitumise pärast vaid just vaidlemise pärast. Tänaseni mäletan, kuidas klassijuhataja valjult arutas, mis käitumishinnet mulle panna. Nael, mis välja paistab tambitakse kiirelt maha, see on minu kogemus meie koolisüsteemist.

     

    Tekib küsimus, et kas sa pole kursis, et kõrghariduses on tugevas enamuses liberaalse maailmavaatega inimesed. Selle põhjal saab ju väita, et enamus õpikute autoritest on liberaalse maailmavaatega? Sa võid muidugi unistada, et nad teevad oma tööd erapooletult, aga unistuseks see jääbki. Inimene ei ole oma olemuselt ratsionaalne, proovi see meelde jätta.

     

    Sa vist arvad, et mõjutada saab ainult otse välja öeldes, et vali Keskerakonda. Tundub, et su teadmised on selles osas piiratud või mängid sihilikult lolli. Koolisüsteem ei ole kuhugi kallutatud, see jääb sinu seisukohaks, vahet pole mitu korda ma sulle vastan. Head päeva.

     

    Ega sinu kirjutatud vastust eriti tõsiselt võtta ei saa. Tundub, et loobid väiteid ilma fakte välja toomata, nagu juba sauland mainis ning oma vastuses sa konkreetseid näiteid endiselt ei toonud. Ju siis polegi võimalik su teooriat tõestada, et haridussüsteem on kalltutatud?

    Huvi pärast küsin, kust tuleb info, et kõrghariduses on tugevas enamuses liberaalse maailmavaatega inimesed? On tegemist statistika või suvalise väitega taaskord?

    Jutt sellest, et kohustuslik = kallutatud?

    Mu eesmärk ei ole hakata mingit furoori üles tõmbama, aga hetkel tundub su jutt sellisena, et "mulle nii tundub, ju siis nii ka on". Kui aga suudad reaalselt oma väiteid faktidega tõestada, fair point, minu viga.

     

    Jutt kohalikest valimistest küll juba kaugele läinud, aga mida arvate Kõlvarti korralikust tulemusest? Uus Savisaar?


  11. Ainult ESTA-t vaja.

     

    Esimest korda US-i minnes arvesta väga pikalt immigratsioonis(ma läksin esimest korda Miamisse, kuskil 4 tundi, et saada antud protsess läbitud), sest nad tahavad sinult sõrmejälgi, näo pilti ja korralik passiuuring sooritatakse ka ning seal on palju selliseid inimesi, kes peavad läbima selle, karm peale 14 tundi lendu seista tunde tuimalt.

     

    Järgmine kord, sama ESTA-t kasutades lähed lihtsalt passiga mõne masina juurde ja automaatselt saad läbi - 20 minti.

     

    ESTA-ga nüüd selline asi. Kui esmakordselt taotled, võib võtta päris pikalt. Ma ei mäleta täpselt, aga kui ma ei eksi, siis 2 nädalat. Uuendamine võttis 24 tundi. JUHUL, kui saad disapproved, siis saatkonda minek. Üldjuhul approvivad kõik. Lihtsalt mõndadel perekonnanimega olnud kokkusattumus terrorismi või mu sarnase probleemiga. Mis siis, et tegelikkuses puudub seos, aga nad võivad disapprovida.

     

    Tuttava perekonnanimi Killing, pidevalt sellega jamasid. Ise käisin USAs viimati 2003, peaks uue ringi ette võtma.


  12. Kas seda on vaja üldse tõestama hakata? Tundub ju enesest mõistetav, et kui on kohustuslik õppekava ja sisuliselt kindlad õpikud, mida selleks kasutada tohib, aga kui näidet soovid, siis esimene mis pähe tuleb on kohustuslik kirjandus. Arvestades palju on maailmas erinevaid raamatuid, siis nende seast mõne üksiku välja valimine ja kohustuslikuks tegemine on minu jaoks vägagi poliitiline.

     

    Mingi paindlikkus Eesti koolides ju siiski eksisteerib, haridussüsteem pigem seab mingid üldised piirid (kohati küll vähem üldised/paindlikud). Kas õpikute ja näiteks kohustusliku kirjanduse osas otsustamine ei lange pigem kooli ja õpetaja tasemele? Ei mäleta hetkel, et oleks igas koolis samad õpikud/kohustuslik kirjandus olnud, seega peaks otsustus madalamal tasemel toimuma.


  13. Taavi sai jah väikese vägiteoga hakkama.

    Huvitav, et kas see skandaal nüüd aitab tal rohkem hääli saada või hoopis vähendab valijate numbrit?

    Igatahes, sellist "reklaami" raha eest on raske osta. "There’s no such thing as bad publicity."

     

    Samas selline asi levib nagu kulutuli ja kõik teavad, millega mees hakkama sai. Tegu ikkagist korraliku skandaaliga ning võib lõppeda sellega, et Rõivas sunnitakse ka riigikogust tagasi astuma, võib olla isegi enamat? Asespiikri kohalt ta juba igatahes tagasi astus.

     

    Täitsa nõus, et isegi sitt reklaam on lõppkokkuvõttes hea reklaam. Samas isegi sellise skandaali puhul unustatakse see ilmselt kiiresti ära. AK intervjuus tõi EPL peatoimetaja ka välja, et praeguse skandaaliga on Rõivas kindlasti enda ja Reformierakonna mainet kahjustanud, kuid mõne aasta pärast (minu arvates juba oluliselt varem) ammu unustatud.

×
×
  • Loo uus...

Oluline informatsioon

Selle veebisaidi paremaks muutmiseks oleme teie seadmesse paigutanud küpsised . Võite kohandada oma küpsiste seadeid , vastasel juhul eeldame, et te olete küpsiste kasutamisega nõus kui jätkate veebisaidil sirvimist.. Palun lugege läbi Kasutustingimused ja Privaatsuspoliitika.