Mine sisusse
Otsi siit
  • Rohkem valikuid...
Otsi tulemusi mis sisaldab...
Otsi tulemusi...

Winston

Liikmed
  • Postituste kogus

    426
  • Liitus

  • Viimati külastas

  • Tagasiside

    100%
  • VP$

    940 [ Anneta ]

Postitused postitas Winston


  1. b4lajEC.jpg?1

     

    Kui üle tee asuva maja elanikuks oled hakanud, siis võiks ju maja alla garaazi ka koha sebida, mannetu hoida tänaval sellist aparaati. :D

    Väga kõva livery igaljuhul, ainus universaal audi millega tahaks sõita. :D

    Järgmine kord sinnakanti satun, siis elamussõitu kah pakud? :flapper:


  2. Kopeerin BMWKlubist postituse, korralik projekt sai käsile võetud siin aasta alguses ikka :flapper:

     

     

    2 päeva enne aastavahetust läks pooleks tagumine õõts, auto seisis mitu päeva kuskil kodust 60km kaugusel teeservas, siiani imestan, et ühes tükis ta sealt kätte sain uuel aastal. :lol: Kohe jaanuari alguses sai tellitud 2 uut õõtshooba ja mõlemad tagasilla tagumised alumised õõtsad vahetatud. Järgmisel päeval sillastendi minnes sain kena üllatusnimekirja.

     

     

    Esimesed rattalaagrid mõlemad(2016 suvel vahetatud)

    Rooliotsad nii sisemised kui välimised, rooliotsade kaitsekummid

    Esimesed õõtsad

     

     

    Kuna aegajalt oli autol kombeks rihma vilistada hommikuti niiske ilmaga ning soojaks ei tahtnud toas kohe üldse minna, siis lisandusid sinna nimekirja kohe ka mõlemad rihmad ning EGR termostaat ja peatermostaat.

     

     

    41yFXDY.jpg

     

     

    Auto koos, sillastendi, järgmine huvitav uudis.... Tagumine sillatala on mõras mõlema kinnituse juurest :shock: Okei, mis seal ikka, said enamvähem rohelisse sillad ja auto sõitis kenasti. Üks õhtu sai ette võetud kerge viljandi tripp, järsku hakkas auto teise käiguga julmalt raputama kiirenduste ajal(2k+ pöörete juures). :roll: Ei osanud midagi arvata, alguses kahtlustasin diffrit üldse. Mõned päevad ringi raputatud selle jamaga siis ja kuuendal jaanuaril vaikus, auto tundus sujuvam ja erksam kui kunagi varem... Seda muidugi umbes kella 7ni õhtul kui kõik käigud peale R ära otsustasid kaduda. :lol: Venisin siis kuidagi sõbra töökotta autoga ja jätsin sinna seisma ta. Sain sõbralt laenuks s4ja kuniks enda oma rivist väljas oli ja 11ndal lendasin juba carwaysse manual swap komplekti ostma. Kerge carway kogemus ka nüüd. Küsisin ja mainisin vähemalt 5 korda, et soovin manuaaliks teha e39 530D(kordan KOLME LIITRINE DIISEL) ja, et kas ikka on kõik vajalik neil selles 500€ maksvas komplektis olemas. Vastuseks oli iga kord raudne JAH, ainult üks sidurivoolik on vaja hüdroscandis teha, kõik muu on sobiv ja olemas. Tõin asjad ära siis ja hakkas pull pihta. Esimese asjana selgus, et kaasa saadud siduriketas on õhtal(paksust alles 7.40mm ja enamus süvendid kulunud). Sellega sai asjad klaariks, sain kompensiatsiooni. Järgmise asjana selgus, et pedaalid ei sobi kohe mitte kuidagi, vb tõesti mingi lõikumise ja keevitamise ja väänamisega oleks tõesti nad õigele kohale saanud, aga no ei, selliste lollustega ma ei tegele. Tõin õiged vasakpoolse rooliga auto pedaalid. Auto enamvähem koos, aju, EWS, süütelukk ja ukselukk vaja veel vahetada(carway komplektiga sain kaasa). Enne kui kõik laiali kiskusin, mõtlesin, et paneks huvi pärast ajul oleva VIN koodi BMWVIN.com sisse. Õigesti tegin, BMW 525d, seega polnud mul ka ajuga midagi teha ja olin uuesti tupikus. Selle kohta küsides pakuti lahenduseks, et lasevad automaadi aju ringi kirjutada, aga see võtab u 4 tööpäeva. Kuna päev oli siis eelmine reede, oleksin ma asjad tõenäoliselt alles täna kätte saanud ja auto korda saamine oleks ilmselt üldsegi järgmisesse nädalasse lükkunud. Nii kaua mul antud hetkel aega ei olnud, kuna laenuks võetud auto tuli järgmisel päeval tagasi viia. Veel õigustati end sellega, et asjad on komplektis JUHUKS KUI NEID VÕIB VAJA MINNA. Mul ju parasjagu läkski neid asju vaja... Igatahes kogu sellest komplektist mis sealt ostsin 500€ eest läksid kasutusele jämedalt pooled asjad, ülejäänud pool siis kas ei sobinud või oli defektne.

     

     

    5k manuaalkast - läks kasutusele

    Pedaalid - ei sobinud

    Aju, EWS, süütelukk, ukselukk, mootorijuhtmestik ja võtmed - ei sobinud

    Hooratas - Läks kasutusele

    Sidur - kutu

    Differ - läks kasutusele

    Kardaan - läks kasutusele

    Väntvõlli laager - oli puudu

    Hoovastiku tagumine kinnitus - oli puudu

    Siduri töösilinder koos torudega - oli puudu, õnneks avastasime selle kohapeal ja saime siiski kätte.

     

     

    Ei tea kas mina olin nüüd loll või kuidas, aga minumeelest enne ostu oli jutt, et kõik peale ühe vooliku on olemas ja istub ilusti 1:1. Long story short, polnud just kõige meeldivam kogemus ja väljaminek läks oodatust kordades suuremaks.

     

     

    Uute juppidena sai tellitud jaanuari/veebruari jooksul siis

     

     

    Küttefilter

    Tagumised õõtad DELPHI

    Esimesed õõtsad DELPHI

    Esimesed rattalaagrid

    Rooliotsad nii sisemised kui välimised koos kaitsekummidega

    Rihmad

    EGR Termostaat

    Peatermostaat

    LUK sidurikomplekt

    Väntvõlli laager

    Tagumised pidurivoolikud

    Tagumised piduriklotsid BREMBO

    Esimesed piduriklotsid LPR

    Tagumine ABS andur

     

     

    Kogu ettevõtmine kujunes ootamatult pikaajaliseks ja mahukaks projektiks, mille maksumus oli üle poole auto ostuhinnast... :lol:

     

     

    Qn63MKf.jpg

     

     

    tTwiugi.jpg

     

     

    5DUPJwk.jpg

     

     

    PpNiaj2.jpg

     

     

    Kui juba tegemiseks läks, võtsin carwayst veel uue sillatala ka. Sillatala vahetuse käigus selgus, et üks suur õõtsa polt ei liikunud üldse grammigi ning kundepoolt oli esimene õõts külge pandud ilma reguleeritava eksentrik seibita. Siit tekkis kohe ka küsimus, et kuidas ma sillastendist iga kord siiani rohelise paberi olen saanud, kui juhipoolt ei saanud kallet ja kundepoolt kokkujooksu üldse reguleeridagi? Uue sillatala külge läksid kõik asjad määritult ja liikuvana ning puuduolevad detailid said lisatud.

     

     

    3i7QBeb.jpg

     

     

    i4PbwsG.jpg

     

     

    Vanale sillatalale oli keegi ise mingisugused kummist puksid lõiganud, neid ma igaksjuhuks tagasi ei pannud. Nüüd tundub auto kuidagi jäigem kui varem.

     

     

    HwPohbh.jpg

     

     

    pF8x8eg.jpg

     

     

    DR7HOqn.jpg

     

     

    Facebooki abiga leidsin ka nupu ja käigukangi naha mõne tunniga, järgmisel päeval olid pakid kohal ja ladusin salongi enam-vähem kokku tagasi. Proovisin esimest korda ka wrappimist, kuna sain tasuta rulli carbon kilet. Tulemus sai kordades parem kui enne oli minumeelest.

     

     

    8N7ebic.jpg

     

     

    ZKIepjh.jpg

     

     

    qhUAgJV.jpg

     

     

    Puuduolevad sidurivoolikud ja torud sain veel remoreksist ja aju probleem lahenes lõpuks sellega, et sõber foorumlane KertR tuli linnast kohale ja tegi immo bypassi ära. Hetkel siis EWS ajust üks vajalik pin massi veetud ja petab aju ära, tulevikus kindlasti plaan automaadi aju välja lasta kirjutada.

     

     

    Nüüd auto liigub, vaja oleks vedada veel püsikas OFF siduripedaalile ja tagurpidi käigu tuled.

    Vahe manuaali ja tomati vahel ikka meeletu. Varem ASC vaevu vilksatas põhjagaasi korral, tänaste prooviringide ajal tahtis koguaeg ja iga nurga alt sekkuda. :lol:

    Peale swappi tundub, et mootorimüra tuleb keskkonsoolist meeletult rohkem salongi, kuidas seda lahendada võiks? Lähiajal plaan kindlasti softi kirjutama minna ja stockis ning uue softiga dünost läbi käia. Veel jätsin alles automaadi diffri. Räägitakse, et sellega tuleb jõulisem ülekanne ning auto kiirendab tunduvalt paremini. Eks millalgi proovin järgi siis.


  3. Kes õnnetuses süüdi jäi? :) Mis toimus?

     

     

    Kõrvalistuja piilari taha jäi varju mul, liikusime nii kummaliselt samal kiirusel, et ei pannudki tähele seda citroeni junni. Väike auto ka rsk. Süüdi jäin mina, oma haavad lakkusin ise ja citroeni 2 ust hüvitas mu kindlustus. Õnneks oli mu kiirus meeletult väike ja mingit väga suurt kahju ei tekitanud. :) Vahtralehte on pea poolteist aastat veel kanda jap. :D

     

    Mis viga oli siis, et teepeale jäid?

     

    Teepeale jäin küttepumba tõttu. ;)


  4. Väga palju uut ja huvitavat toimunud pole, salongi täiustan vaikselt, muidu tangin, remondin ja sõidan ainult. :D

    Esmaspäeval sai autol mu käes aasta, kilomeetreid selle ajaga läbitud 45 000 ja natuke peale ning teepeale jäin vaid ühe korra, võib vast õnnestunud ostuks lugeda selle kuudi. :D

     

    Uus m5 fl rool

     

    95pzpCZ.jpg

     

     

    Värskendatud tagatuled, kaheraudne otseläbi pütt.

     

    tq1ZQMi.jpg

     

     

    sSJkwG3.jpg

     

    bk4G3kn.jpg


  5. Nädalavahetusel said mõned asjad tehtud jälle.

     

     

    Võtsin kätte ja ravisin selle pisikese mõra karteripõhjas ära, tundub, et jäi pidama.

     

     

    Järgmiseks sai ette võetud kastihoovastik, nagu varem olen maininud siis keegi totu eelmistest omanikest oli ilmselt nuppu üritanud keerates kätte saada ja hoova otsast pooleks murdnud.

     

     

    Vana hoovastik

     

     

    5pSUQpe.png

     

     

    Uus hoovastik

     

     

    eAMCQse.png

     

     

    Veel said ukselinkide trossid tagasi pingule tõmmatud ja sees täielik nahahooldus + salongipuhastus tehtud.

     

     

    6F3Ztg9.png

     

     

    Riidest põrandamatte võimatu mitte uuesti ära määrida selliste ilmadega. :lol:

     

     

    Uued ja korralikud märgid said ka külge pandud.

     

     

    IEc5Swt.png

     

     

    5izW7yT.png

     

     

    Lähipäevil võtan ühest bensuka spidost rõngad ja viskan enda omale peale veel.

     

     

    i1DvnQs.png

     

     

    Endiselt otsin kundepoolset el. klapitavat peeglit ja juhipoolset udutule kõrvale käivat katet.

     

     

    Mustad said head jap, musti veljekapsleid oleks kah vaja nüüd veel :D


  6. Suurt midagi ei toimu autoga hetkel, nädalavahetusel võtsin kätte ja tegin mootoriruumi vähe viisakamaks mingi puhastusvahendiga.

     

     

    vfbeF8g.jpg?1

     

     

    Neerud kiskusin ka maha, lihvisin vähe siledamaks ja said musta värvi selga.

     

     

    sVbzvPq.png?1

     

     

    Vanad ja tohutult kahjustatud märgid kiskusin ka kapotilt ja luugilt maha, lähiajal peaks uued kätte saama.

     

     

    Mõned telefoniklõpsud ka lõpetuseks

     

     

    s0w10iB.png

     

     

    aOlHEQ6.png

     

     

    K5r0ftf.png

     

     

    p1Dcr3X.png

     

    ....


  7. kisub liiga kirjuks ja teravaks see värk sul imo :/

     

    ''ohoh, lilled'' signatuuril või milleks iganes sa seda kutsud on küll rõvedalt lampi asju peale lahmitud, kontrasti on jõhkralt üle ja kõik mis paremal servas tundub üldse kuidagi low resolution ja kummaline.

×
×
  • Loo uus...

Oluline informatsioon

Selle veebisaidi paremaks muutmiseks oleme teie seadmesse paigutanud küpsised . Võite kohandada oma küpsiste seadeid , vastasel juhul eeldame, et te olete küpsiste kasutamisega nõus kui jätkate veebisaidil sirvimist.. Palun lugege läbi Kasutustingimused ja Privaatsuspoliitika.