Mine sisusse
Otsi siit
  • Rohkem valikuid...
Otsi tulemusi mis sisaldab...
Otsi tulemusi...

Princeps

SUPERVIP
  • Postituste kogus

    366
  • Liitus

  • Viimati külastas

  • Tagasiside

    100%
  • VP$

    840 [ Anneta ]

Postitused postitas Princeps


  1. ^ Mul läks Saksa ARKis kuskil 400-800€ ja see oli 15 päevaks kindlustus ja numbrimärgid. Kui ise sõidad, siis arvesta ka sellega, et kas kavatsed kiirteedelt viimast võtta (kütusekulu 2-3X suurem, aga samas ajavõit) või üritad soodsamalt kohale sõita. Eestis läheb ka mingi 100-200€ Arkis, kuna esmane arvelevõtt Eestis. Täpsed summasid paraku välja uurida ei viitsi (ei mäleta).


  2. Olin aasta autota ja üliõpilasena Tartus sai kenasti hakkama ning raha jäi ka rohkem kätte. Nüüd võtsin endale nimele auto ja soodsaim kindlustus 30€+ kuus (terve aasta eest makstes ei tulnud odavam) ja kuu tagasi otsustasin kasko ka juurde võtta, mis tuli 105€ kuus. Vahepeal sõidan ikka bussiga või kõnnin ülikooli, aga kui nkn 140€ kuus maksta kindlustustele, siis kütuse pealt kokku hoidmine väga ei päästa ja muudaks asja üldse mõtetuks.


  3. Tõin just vahetult enne sügist. Protsess oli pigem sujuv. Saksamaa kiirteed kiiremad, aga juhid normaalsemad (ohutum), Poolas juhid segasemad. Ja kui oled Euroga juba väga harjunud, siis ära unusta, et Poolas ei ole Eurot. Poolas ööbimine metsikult odav. Saksamaalt võid veine kaasa osta. Ise käisin paari sõbraga, nii et pikad sõidud ei olnud väga kurnavad, aga kumbagi neist ma rooli ei lasknud. GPS võib näidata läbi kaliningradi, nii et seda ära unusta ümber programmeerida, et oleks otsem tee. Saksamaa maanteeameti jaoks varu aega. Kindlustuse + eksport numbri soovitan teha pikemaks perioodiks, kuna Eestis läheb registreerimise aega. Ise ootasin tüübi kinnitust 3 nädalat. Väga muud lisada ei oska.


  4. Kas kellelgi on kogemusi saksamaal sulas auto ostmisega? Tahaks BMW esinedusest osta auto, aga sulas makstes ei saa kindlustada, et mingid jamasid ei teki. Kas peaks läbi mingi kohaliku notari asju ajama või lihtsalt lootma, et kõik läheb hästi?


  5. Viimati sai välja kanda vaid VISA kaartidele, mida pakub ainult SEB. Kui saad vanuse tõttu limited, siis on hea võimalus, et nad lasevad sul täisealiseks saades uue kasutaja teha. Ideekohaselt sa ei pea oma vanust koheselt tõestama, aga üldjuhul kui juba esimest väljakannet üritad, siis nad panevad "limited" ja nõuavad sult koopiat su dokumendist, mis näitab ka su vanuse ära. Kui sa oled alaealine, siis sa ideekohaselt ei saagi seda raha välja kanda ka aja möödudes (kui just vahepeal 18 ei saa). Minuteada nad lubavad mingi vanemate kontole kanda vms. Kui sa oled alaealine, siis õige vanuse mainimine kuidagi hästi igatahes ei lõppe, nii et kui tahad vähemalt väljakandmisvõimaluse jätta, siis ära oma vanust maini.


  6. Ei tea kas ükspäev tuleb aeg, mil inimesed suudavad normaalselt ka suhelda? Küsisin veebikonstaablilt kunagi, et mis summast alates võib avalduse teha ja ta vastas, et siis kui ise tunned, et summa on sinu jaoks piisavalt suur. Ehk siis iga inimese oma asi, millist summat ta suureks peab ja millal ta oma aega sellele kulutama hakkab. Viimati kui netikelmi politseisse andsin, siis oli summaks 40€ ja leia, et ma häbenema peaksin, sest mõne jaoks on tegemist mõttetu summaga. Arvestada tuleb ka sellega, et kui raha tagasi makstakse, siis netikelmust käsitletakse edasi. Ei tea täpsemalt, mis see kaasa toob, aga nii on mulle väidetud. Avaldust eelistatakse neti teel ja kohapeal peaks piisama korra käimisest, et selgitada lähemalt, sest üldjuhul internetis toimunud raske kirjapildis seletada. Telefonile helistatakse ka, et küsida ala "Kas kahjusumma maksti tagasi ja mingeid muid pisiasju ka". Ei jäänud mulle mingit muljet, et kedagi ei huvitaks. Tol hetkel oli tegemist Põhja prefektuuriga. Alati on muidugi ka võimalus, et inimesele ei lähe korda, et tema vastu mingi nõue on, aga on ka neid, kellel alles siis mõistus pähe tuleb kui keegi ukse taga on.

     

    Lihtsalt selgituseks, et mida oodata kui netikelmusega tegemist on. Ei ole suunatud kellegi kindla vastu.


  7. Kui sul juhuslikult koer vaktsineerimata (marutaud oleks pealmine), siis peaksid pigem kindlasti minema. Teistel juhtudel oleneb vigastusest. Sa võid alati ka loomaarstile helistada ja küsida, kas peaksid tulema tema juurde.


  8. vaja katsetustööd teha, oskad sa seda takistiteemat lähemalt rääkida?

     

    Sul on vaja lihtsalt takisti osta, mille ühendad pirni asemele. Vool läheb takistisse ja muutub soojusenergiaks (arvesta, et takisti võib väga kuumaks minna). Takisti pead valima vastavalt voolu tugevusele ja pingele. Ta peab ka vastu pidama 50 vattisele soojustoodulikusele, et ta liigselt üle ei kuumeneks ja/või häviks. Ma usun, et vähemalt 3 oomist ja 50W takistit on vaja. http://minuled.eu/pood/takistid/660-takisti-50w6ohm.html - selline näiteks.


  9. keegi oskab öelda milles viga võib olla? Ei saa PP-st raha panka lambist kanda.

     

    http://i.gyazo.com/174c5f21e40a00a519a42bb4dff98508.png

     

    Kunagi varem niimoodi see asi käitunud ei ole.

     

    Võimalusi on palju. Üldjuhul paypal on hästi ettevaatlik sellega, mis raha laseb süsteemist välja kanda ehk kui said raha kontole natuke kahtlaselt tüübilt, tegid kahtlase tehingu, oled ise kahtlane või käitud kahtlaselt, siis nad pigem teesklevad, et mingi ajutine süsteemi error on, et vaadata, kas keegi kuskil teeb antud rahale dispute.

     

    Ehk oota mingi aega ja proovi uuesti. Kui probleem juba mitu päeva, siis võta nendega ühendust.


  10. Tegin ka oma esimese poolmaratoni Narvas ja no läks ka ikka päris metsa taha :D . Siiani olen Tartus õhtul jahedas metsavahel jooksnud ja pole veel sel hooajal kordagi "kuumas" trenni teinud (tennises on ka hooaja esimene kuumus ära kamminud) lisaks olin noob ja alguses tundus energiat liiga palju ja hiljem nägin kuidas kõik mööda põrutasid. Lisaks valutas kõht joogipunktides vedeliku joomisest. Järgmine kord oskab juba rohkem arvestada. Tempo kohta ütlen sama, mis Silks oma jooksublogis, et jäi isegi treeningtempole alla.

     

    Piima säilivusest rääkides, siis ma nüüd USA lisaainete kohta ei oska midagi öelda, aga piima säilivus sõltub siiski paljuski ka pastöriseerimisastmest (kuumtöötlemine bakterite tapmiseks) ning USAs on kõrgpastöriseeritud piim, mis on maitseomadustelt halvem, aga säilib kauem.

     

    Ma tavaliselt hoian külmikus kondenspiima tagavaraks juhuks kui piim on pahaks läinud või otsas. Proovida võib ka mandli- või kookospiima, mis säilivad soojas ja mitmeid kuid, aga on jällegi täitsa teistsuguse maitsega ja ausalt öeldes ei teagi, mida sisaldavad lisaks.


  11. Paypali customer support annab tõesti kõvasti soovida. See 18 aastase teema on üsna populaarne. Kas nad andsid sulle võimaluse uue kasutaja ka teha? Mul oli sama jama ja ütlesid, et tehku ma uus acc ja võin raha sinna kanda vanalt kasutajalt ja seejärel läheb vana acc lukku. Peale selle aja möödumist on su kasutaja ikka lukus, ainult et algselt oleksid sa siis oma raha vähemalt kätte saanud. Kui sa tahad tulevikus paypali edasi kasutada ja viitsid asju ajada võid üritada neid veenda, et võid uue kasutaja teha. Muidu võib neid limited acce tekkida veelgi ja jamamist rohkemgi.


  12. Verify (krediitkaardi vms lisamine) vähendab võimalust konto limiteeritud saada. Kui sa need 100$ said ammu ja usaldusväärsest kohast (kasvõi kandsid ise pangast) ja ostad usaldusväärselt müüalt asju ja kõik läheb plaanipäraselt, siis võid mureta olla.


  13. Õnnetused ei hüüa tulles. Keegi ei istu autorooli teadmisega, et oi täna tuleb minu viimane sõit. Mul on ka sõpru, kes Tartu maanteel saavad keskmiseks kiiruseks 150 km/h ja elavad siiamaani. Kas see nüüd tähendab, et tegemist on ohutu kiirusega?

     

    Ja kõige nõmedam asi mida vabanduseks tuua on see, et näe on hullemaidki tegelasi ja mina olen ju täitsa ingel nende kõrval. Nõmeduselt teine asi, mida ette kujutada on, et ollakse teistest palju kogenum ja seetõttu minuga niikuinii õnnetust ei juhtu ja probleemi tuleks mujalt otsida. Sõidan täispeaga paremini kui pooled juhid ja võin iga kurvi külgees läbida - pole probleemi.

     

    Teate miks õnnetused juhtuvad? Sest inimesed teevad valearvestusi. Mitte keegi ei tapa ennast, kaasreisijaid ja teisi meelega ära, aga sureb liikluses inimesi pidevalt. Mõni kujutab peale 10ndat avariid ka ette, et tegemist on ebaõnnega. Kui õnnetus juhtub, siis ometigi mitte kiirusest, alkoholist ja sellest, et mul telefon käes oli ja 2 päeva maganud ei ole. Halb kokkusattumus, muud ei midagi.

     

    Metsikult ei erine ka jutust: "mu kaks pakki päevas suitsetav vanaisa elas õnnelikult 105 aastaseks."

     

    Ei pruugi sa liikluses surma saada, ei pruugi sa HIV-d saada, ei pruugi sa vähki surra. Riik ja teadus ei lähtu üksiksikutest vaid statistikast.

     

    Ma ei ole ka mingi ingel liikluses, aga viimase asjana kiidan heaks sellist mõtteviisi.


  14. Teab kuidas saaksin endale Saksamaal Eesti IP sättida, et TV3playst näeksin asju vaadata nii, et ei teki lag jms?

     

    Ma isiklikult kasutan Hola Better Interneti. Peaks vist kõigil brauseritel olema pluginaks. Saad määrata leheküljele, et mis riigi brausijat teeskled. Ma mehhanismi ei tea, aga kahtlen, et läbi mingite serverite, sest ma lagi saanud pole ja plugin on tasuta.

×
×
  • Loo uus...

Oluline informatsioon

Selle veebisaidi paremaks muutmiseks oleme teie seadmesse paigutanud küpsised . Võite kohandada oma küpsiste seadeid , vastasel juhul eeldame, et te olete küpsiste kasutamisega nõus kui jätkate veebisaidil sirvimist.. Palun lugege läbi Kasutustingimused ja Privaatsuspoliitika.