Mine sisusse
Otsi siit
  • Rohkem valikuid...
Otsi tulemusi mis sisaldab...
Otsi tulemusi...

Põhja-Tallinna «Meil on aega veel» ongi plagiaat?

Soovitatud postitused

Alles hiljuti Eesti Laulu konkursilt eemaldatud Tauri Anni lugu ei pruugi jääda viimaseks. Põhja-Tallinna singli «Meil on aega veel» kõrvale on leitud äravahetamiseni sarnane meloodia, mis on koguni kolm ja pool sajandit vana.

Mart Sander miksis kokku sõbraliku paroodiaklipi, et näidata sarnasust Põhja-Tallinna loo meloodial ja Pachelbeli «Kaanon D-Mažooris».

Kuula ja otsusta ise!

 

Allikas: Elu24.EE

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
SUPERVIP

Väga sama meloodia, Mart Sandri versioon on ka päris kõva


"The true sign of intelligence is not knowledge but imagination."

- Albert Einstein

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
SUPERVIP

..aga disklaffi Eesti Laulust ikkagi ei saanud :)

 

Kuid kui nad tõesti läheks Eurovisioonile siis ma ei taju kuidas nad esitavad seda.. Ainult 6 venda võib laval olla, kõik peavad olema 16+. Ainult see koor teebki mu arust selle laulu eriliseks, ilma koorita bs

Muudetud liikme Karl Erik'i poolt

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
VIP

Korraldustoimkond pöördus ekspertarvamuste saamiseks Eesti Heliloojate Liidu esimehe Olav Ehala ning helilooja ja arranžeerija Tauno Aintsi poole. Ehala sõnul meloodia kattuvust ei esine. «Ka harmoonia järgnevuses on vahe sees ning bassipartii on hoopis teistsugune. Selline akordide järgnevus esineb tuhandetes lugudes,» selgitas ta.

Tauno Aints tunnistab, et sarnasusi on, kuid samuti ka erinevusi. «Näiteks harmoonias, bassi liikumises, meloodia rütmis, instrumentatsioonis ja helistikus,» loetleb ta. Aintsi hinnangul on sarnasus kõige suurem Pachelbeli kaanoni kolmanda ja neljanda taktiga, aga identne kokkulangevus puudub.

Võistluse Eesti Laul 2013 produtsendi Heidy Purga sõnul on meeldiv, et muusikasõbrad püüavad meid innukalt aidata. «Samas panen neile südamele vajaduse kontrollida fakte enne süüdistustega välja astumist. Antud juhul sai Põhja -Tallinn meedia vahendusel teenimatult negatiivse tähelepanu osaliseks,» lisas Purga, Eesti Laulu toimkonna nimel on hea meel, et seekordne kahtlus ei vastanud tõele ning laul saab jätkata.»


Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites

Olgem ausad, need meloodiad on siiski üpris üks ühele, natuke teiste instrumentidega ehk mängitud. See tuntud kui sampeldamine aga sellise lauluga esinema küll normaalne minna ei ole.

 

Ise ma ei kuula eriti Põhja Tallinna´t, kuna nad räpimaastikul läbi ei löönud ja tegid stiilimuutuse et tekitada endale vist naisfänne? ei tea küll et mõni meessoost isik neid kuulaks :D

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites

Mulle meeldib see laul ja oleks rahul kui see Eurovisioonile pääseb, kuna laul on eesti keelne ning "puhas" ehk pole ropendamist ning vandumist. Ma arvan, et see oleks hea "reklaam" Eestile ning miks mitte see tsirkus seal kinni panna, tundub utoopiline aga võimalusi on :), samas kui too laul kinni paneb siis kuidas see mõjutaks Eesti majandust, äkki keegi targem oskaks mind valgustada?

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
SUPERVIP

Koori osa on normaalne, muu mõttetu möla. :D


www.gameritele.eu - midagi cs:go ning minecrafti mängijatele

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
Külaline
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Loo uus...

Oluline informatsioon

Selle veebisaidi paremaks muutmiseks oleme teie seadmesse paigutanud küpsised . Võite kohandada oma küpsiste seadeid , vastasel juhul eeldame, et te olete küpsiste kasutamisega nõus kui jätkate veebisaidil sirvimist.. Palun lugege läbi Kasutustingimused ja Privaatsuspoliitika.