Mine sisusse
Otsi siit
  • Rohkem valikuid...
Otsi tulemusi mis sisaldab...
Otsi tulemusi...
  • 0

Reis ümber Euroopa. EuroTrip 2013 / 2014

Küsimus

Hei kõik karvased ja sulelised Vahvli liikmed :)

 

Kuna meie sugulased, kes elavad Venemaal tahavad väga minna Euroopa reisile, siis miks ka mitte sellisest heast võimalusest kinni haarata ja nendega kaasa minna.

Ma tean, et selline reis ei ole niisama lihtne kui alguses välja paistab.

Kaart.jpg

 

Ülaltoodud kaardilt saate siis näha neid riike / maakondi mida mina isiklikult tahaksin külastada. Nii kultuurilises aspektis kui ka loodusliku ilu poolest, kuid kindlasti on ka veel muid tegureid, mis mõjutavad seda riiki külastama.

 

Kaart2.jpg

 

Ülaltoodud kaardilt saate siis lugeda neid riike, linnu mida sooviks külastada.

Kuna reis toimuks suvel ( suvevaheaeg ), sest selline reis ei kestaks 1 nädala, vaid siiski ~1-2 kuud. Varakult tuleks juba planeerima hakata mida ja kuidas teha, seetõttu ma pöördungi teie poole paari küsimusega.

 

  • Meie reisile jääb ette väga-väga palju nii osaliselt kui ka täielikult maksustatud teid. Kui keegi oskaks lahti seletada mida see endast kujutab. Ma saan aru, et peab mingeid teemakse maksma, kuid kui suured need olla võivad?
  • Kui palju peaks raha kaasas olema. Kindlasti peaks olema kaasas ~500€ transport ( praam ) + erinevad õnnetused võivad juhtuda + maksustatud teed. Kuid siiski, tahaks külastada muuseume jne... Neid saab kodulehtedelt uurida, mis hinnaga need on, kuid siiski, mis peaks olema see umbkaudne summa.
  • Mitu autojuhti peaks olema? Ma arvan, et üks inimene seda kogu marsuuti 1 kuuga ära ei sõida, seega inimesed kes selle reisi on ette võtnud andke teada, mitme juhiga te rändasite.
  • Kindlustus - Kas peaks tegema mingi kindlustuse? ( Tervisekindlustus vms... )

 

Siin teemas võib ka arutleda, mida võiks muuta ja mida võiks teisiti teha.

 

Parimat,

~Just4Dream!

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites

6 vastust sellele küsimusele

Soovitatud postitused

  • 0
VIP

TEEMAKSUD

 

Teemaks Poolas

 

Alates 1. juulist 2011 lõpetas Poolas tegevuse praegune vinjetiskeem sõidukite puhul, mille kogumass ületab 12 tonni; ning tegevust alustas uus elektrooniline süsteem – viaTOLL. Selle süsteemi kasutamine on kohustuslik kõikidele sõidukitele, mille registrimass ületab 3,5 tonni. Kõikide vastavate teede kasutajad peavad süsteemis registreeruma ja hankima sõidukisisese seadme (SSS) viaTOLLi operaatorilt oma sõidukisse paigaldamiseks.

Sõidukid registrimassiga alla 3,5 tonni võivad teemaksu tasuda nii manuaalselt (ostes teemaksupunktist pileti) kui ka elektrooniliselt (ostes teeninduspunktist SSS seadme);

Ingliskeelne lisainfo

ViaToll boks (SSS) on elektroonile seade, mis vahetab maksuportaaliga infot, mil maksukohustuslik sõiduk sõidab teemaksupunktist läbi. Autojuht saab ViaToll seadme väga lihtsalt ise sõidukile paigaldada.

 

Makse sooritatakse elektrooniliselt ning selleks on võimalikud kaks varianti:

ettemaksu süsteem ehk Pre-Paid, kus ettemakstud summa salvestatakse ViaToll seadmele ning teemaksupunktist läbisõitmisel kantakse vastav summa kontolt maha;

järelmaksu süsteem ehk Post-Paid, kus ViaToll seadme ostmisel registreeritakse Routex kaardi number ning seejärel tasute arve koos teiste Routex kaardi ostudega Statoili poolt esitatud arve alusel.

Seadme deposiittasu on 120 PLN. Peale seadme tagastamist tagastatakse ka deposiidisumma.

 

ViaToll boxi on võimalik osta ViaToll teeninduspunktidest Poolas.

Rohkem lisainformatsiooni Poola elektrooniline teemaksu süsteemi kohta leiate Routex kodulehelt ning ViaToll kodulehelt:

http://routex.com/highlights/02052011-viatoll-system-in-poland-for-routex-card-holders/

http://www.viatoll.pl

Teemaks Austrias

 

Alates 2004.aastast kehtib Austrias teemaks ehk GO-MAUT.

Go-Maut ei nõua maksu tasumiseks peatumist või eraldi sõiduraja kasutamist, vaid kohustuslikku seadet nn Go-Boxi. Kõik sõidukid, mille maksimaalne lubatud täismass on üle 3500 kg, peavad paigaldama Austriast läbi sõitmiseks Go-Boxi.

Go-Box on elektroonile peopesa suurune sõiduki tuuleklaasi siseküljele kinnitatav seade, mis vahetab maksuportaaliga infot mikrolainete diapasoonis ajal, mil maksukohustuslik sõiduk sõidab portaali alt läbi. Autojuht saab Go-Boxi väga lihtsalt ise paigaldada sõidukile.

Makse sooritatakse elektrooniliselt ning selleks on võimalikud kaks varianti:

ettemaksu süsteem, kus ettemakstud summa salvestatakse Go-Boxi ning maanteemaksuportaali alt läbisõitmisel kantakse vastav summa kontolt maha;

järelmaksu süsteem, kus GO-Boxi ostmisel registreeritakse Routex kaardi number ning seejärel tasute arve koos teiste Routex kaardi ostudega Statoili poolt esitatud arve alusel.

Makstav teemaks sõltub sõiduki kategooriast.

Go-Boxi on võimalik osta Go-teeninduspunktidest või Interneti kaudu.

Go-Boxi on võimalik tellida Internetist aadressilt http://www.go-maut.at.

Ühe Go-Boxi hind on € 5. Kui seadet ei kasutata enam, tuleb see tagastada

Lisainformatsiooni saamiseks palume Teil tutvuda internetis leheküljega http://www.go-maut.at valides sobiva keele.

Teemaks Saksamaal

 

Teemaks on kohustuslik kõigile Saksamaale sõitvatele või Saksamaad läbivatele veokitele, mis kaaluvad 12 tonni või üle selle.

Teemaksu on võimalik tasuda makseterminalides kasutades Statoil ROUTEX kaarti, iga kord tuleb makseterminali käsitsi sisestada andmed firma, veoki ja marsruudi kohta.

Toll Collect’i teenuse kasutamise kohta on sel juhul kasutamine nähtav ROUTEX kaardi arvel konkreetset teenust kasutanud kaardi juures.

Teine võimalus on taotleda läbi ROUTEX organisatsiooni Saksamaa teemaksu kaarti – Toll Collect kaarti.

Selleks on vajalik täita äriühingu ja sõiduki registreerimisblanketid, mida on võimalik välja trükkida internetist aadressilt http://www.toll-collect.de

Äriühingu registreerimiseks on vajalik täita Benutzerregistrierung ühes eksemplaris ning Fahrzeugregistrierung ühes eksemplaris iga sõiduki kohta, mida soovite registreerida Saksamaa teemaksu tasumiseks.

 

Täidetud taotlusblanketid tuleb saata posti teel Statoili peakontorisse aadressil Pärnu mnt.13, 10148 Tallinn.

Täitmisel on abiks vorm eesti keeles.

 

Peale taotluse kohalejõudmist saadab Statoil tellimuse Toll Collect’i ning Toll Collect saadab Teile kaardi posti teel edastades samas ka PIN-koodid, mis on vajalikud erinevate tehingute tegemiseks Toll Collect’is ning kaardi kasutamiseks.

Toll Collect’i kaart on vajalik iga kord registreerida makseterminalis ning sisestada läbitav marsruut.

Sel juhul saadab Toll Collect Teile väljavõtte kaartide kasutamise kohta meili või posti teel ning Routex kaardi arvel on kasutamine nähtav ühe kokkuvõtva reana.

Kolmas võimalus on omandada sõidukisse paigaldatav elektrooniline seade ehk OBU (On-Board Unit).

Selle võimaluse puhul tuleb teha esimene sissemakse ja tasuda paigalduskulud.

Nõutav on eelnev registreerumine Toll Collect’is ning Toll Collect’i kaartide olemasolu.

OBU olemasolu korral sõidukis on registreerimine automaatne ning terminalis marsruudi sisestamiseks peatust ei ole vaja teha.

Arveldamine käib samuti, nagu Toll Collect’i kaartidega.

Täpsema informatsiooni Toll Collect teenuse kohta leiate aadressilt http://www.toll-collect.de/

Teemaks Itaalias

 

Teemaksu tasumiseks Itaalias on vajalik omada sularaha, pangakaarti või VIA Card’i.

Kahjuks ei ole võimalik teemaksu tasuda Routex kaardiga, kuid VIA Card’i on võimalik taotleda Eesti Statoili kaudu esitades sellekohase vabas vormis taotluse.

Taotluses on vajalik ära märkida soovitud VIA Card’ide kogus.

VIA Card on tasuline aastamaksuga kaart:

- esimesel kaardil €15,49 aastas,

- igal järgneval kaardil €3,10 aastas.

VIA Card’i kasutamise eest tasumine toimub Routex kaardi arvega, kus on Itaalias tasutud teemaks kirjas ühe kokkuvõtva reana.

Posti teel saadetakse täpne ostude kirjeldus.

Kui VIA Card on kaotatud või varastatud, tuleb teha vastav avaldus Itaalia politseile ning teavitada Statoilis oma kliendihaldurit toimunust.

Allikas: http://www.statoil.ee/index.php?id=11295

 

Raha - ei tea kui jõukad Te olete, soovitaks 1500-2500 kusagil.

 

Autojuhid - peaks olema kaks autojuhti. Sõidavad korda mööda 7-8 tunni kaupa.

 

Kindlustus - SOOVITATAV oleks teha tervisekindlustused jne, aga ei pea.

 

 

Minu poolt põnevat reisi! :)

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
  • 0
Author of the topic Postitas

Kas need Go-Box'id ja SSS juperdised need jäävad endale päriseks ( sinna tuuleklaasi külge ) või pead need sihtriigist ostma ja kui sealt tollist mööda sõidad siis automaatselt toll eemaldab sult vastava summa raha ja selle boxi ja sõidad edasi?

Kuramuse keeruline :D

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
  • 0
VIP

need värgid võib vist endale jätta.

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
  • 0

Kiirtee maksude kohta oskan öelda nii palju , et Leedu , Poola ja Saksamaa olid üsna soodsad , kuid juba Prantsusmaa ja Hispaania teedele pääsemiseks tuli kukrut kergendada päris tihti kuni 50€ võrra ja neid punkte oli üsna tihedalt. Me sõitsime väikebussiga kus olid ka rattad katusel niiet võibolla võeti meil suurema auto eest seda maksu kui auto ise oli aga hinnad on nendel teedel siiski päris krõbedad.

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
  • 0

Meie sõitsime 2012 Juuni marsruuti Eesti, Läti, Leedu, Poola, Saksamaa, Prantsusmaa, Hispaania ja lõpp-punktiks Hispaania-Malaga. Kokku 4321 KM. Sõiduk oli väikeauto. Kiirtee maksud meile olid - Läti, Leedu, Poola, Saksa mitte ühtegi. Prantsusmaa oli 12e/100km vältimatud, Hispaania 10e/100km oleks saanud vältida, aga tasuta kiirtee läks läbi külade ning meenutas jubedat Poolat, seega sõitsime ikka maksulisel.

 

 

Pigem tehke lõpp-puntiks Malaga kuurortlinnad - nt Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola. Võtan teid vastu seal :)


Oldschooler

"I never saw a wild thing feel sorry for itself..." D.H Lawrence

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites

Kommentaari lisamiseks loo konto või logi sisse

Kommenteerimiseks peate olema liige

Loo konto

Liituge meie kommuuni uue kontoga. See on lihtne!

Loo uus konto

Logi sisse

On juba konto? Logi sisse siit.

Logi sisse nüüd

×
×
  • Loo uus...

Oluline informatsioon

Selle veebisaidi paremaks muutmiseks oleme teie seadmesse paigutanud küpsised . Võite kohandada oma küpsiste seadeid , vastasel juhul eeldame, et te olete küpsiste kasutamisega nõus kui jätkate veebisaidil sirvimist.. Palun lugege läbi Kasutustingimused ja Privaatsuspoliitika.