Mine sisusse
Otsi siit
  • Rohkem valikuid...
Otsi tulemusi mis sisaldab...
Otsi tulemusi...

Anonymousi häkkerid ähvardavad Eestit rünnata

Soovitatud postitused

SUPERVIP

[spoiler=Pilt]2itqvip.jpg

 

 

Keskerakonna site maas :D

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites

Umbes kuu aega tagasi tekkisid internetti avaldused ja ähvardused, justnagu 31. märtsil kavatseks Anonymous rünnata juurnimeservereid ning seeläbi kogu Interneti “maha võtta”.

Väidetav oht seisneb selles, et kui veebiserverite nimesid (nagu www.mingiserver.ee) ei saa enam tõlkida numbriteks (nagu 192.168.2.75), siis tavakasutaja võime harjumuspäraste teenuste poole pöörduda väheneb drastiliselt, vahendab Riigi Infosüsteemide Ameti koduleht.

RIA infoturbespetsialistid on mainitud riski analüüsinud ning teinud selleks koostööd ka Eestis toimetavate internetiteenuse pakkujatega.

Interneti toimimist häirida ei ole üldse mitte nii lihtne ja sirgjooneline, nagu Anonymous’e kõneisikud on seda üritanud näidata. Kindlasti ei piisa juurnimeserverite mahavõtust kogu Interneti “tapmiseks”.

Esiteks, enamikel juhtudel töö- või koduarvuti ei suhtle ju juurnimeserveritega otse, vaid küsib nimelahendusi kohalikult puhverserverilt. Sellised puhverserverid on töös igas suuremas asutuses/firmas ning samuti igal sideteenuse pakkujal. Puhverservereid on maailmas liiga palju, et keegi suudaks neid kokku lugeda või ühekorraga rünnata.

Kui kasutaja on eile surfanud domeenis www.eesti.ee, siis teenuse leidmiseks vastav andmestik (IP numbrid) on kenasti kirjas tema puhvernimeserveris ning et samale lehele homme taas sattuda, pole sugugi vaja juurnimeserverit tülitada. Saja tuhande kasutaja puhul piisab ühestainsast päringust ning andmestik on puhverserveris mitu päeva kättesaadav kõigile klientidele.

Edasi, nimeteenus (DNS) on tugevasti sõltuv ajafaktorist. Ühest kahuripaugust selle mahavõtuks ei piisa. Mingigi märgatava efekti saavutamiseks tuleks juurnimeservereid rünnaku all hoida mitmeid päevi järjest. Kuid ükski enesest lugupidav riik ei lase Anonymousel mitu päeva järjest toimetada ja kõiki nimeservereid tule all hoida.

Tänapäeval üsna sage on tehniliste rünnakute sidumine desinformatsioonikampaaniatega. Inimestes tekitatakse kahtlusi ja hirmu ning sel teel saavutatud tulemus on kohati suuremgi kui rünnakust tekkida võivad probleemid. Teatud juhtudel (Läti valuutavahetuspaanika detsembris 2012) on ründaja oma eesmärgi saavutanud just nimelt kuulujuttude ja hirmutamisega.

Sarnastest paanikatest tuleks meenutada erinevaid Interneti abil koordineeritud eksperimente, kus kõigil inimestel paluti korraga telefonitoru tõsta (et telefonikeskjaamad hulluksid) või kodune elektritarbimine lõpetada, et elektrijaamad koormuse kätte ära sulaksid.

Ei saa välistada, et 1. aprilli eelõhtul üritab keegi Internetis sooritada koordineeritud aprillinalja. Pole välistatud, et kasutajaid üritatakse uudiste ja blogipostituste kaudu suunata tegevustele, mis tõstavad juurnimeserverite koormust. Loomulikult sobib see päev parimal moel petukirjade ja viiruste levitamiseks.

Interneti toimivust tagavad spetsialistid on eeloleval nädalavahetusel kindlasti valvel. Parim nõu 31. märtsiks — ei saa välistada ründeid siin ja seal, kuid see ei ole põhjus tavalisest erinevaks käitumiseks ja müstiliste juttude uskumiseks.

 

 

 

Toimetas: Forte.

 

 

Selle artikli põhjal võib järeldada seda, et internet ei sure välja.

Liiga suureks meediakäraks muutub see värk juba.

Muudetud liikme Finnish'i poolt

Love me like you do, lo-lo-love me like you do

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
SUPERVIP
Hetkel läksin delfisse, ja l6i ette et DELFI; 503 Service Unavailable, nende tegu v ? :D

 

delfi kohta pole öeltud kyl et maha vëtakse, aga facebooki ja eesi.ee lehe kohta kyl :D


no pain, no gain

no work, no results

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
SUPERVIP

Ongi delfi.ee ka maas.

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
SUPERVIP

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites

Njah, tundub, et oligi siis tõsi.. rünnati aga ilmselt midagi erilist siit kahjuks välja ei kooru, sest otsest motiivi ju rünnakute jaoks pole.

Reedel võiks küll midagi vähe kangemat tulla. Elame, näeme!

Tegelikult Eestis on üpris head IT-spetsialistid ka, seega huvitav võitlus võiks küll aset leida. Sellise proovile paneku tunne jääb sellest "võitlusest".


azddaz

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
VIP
Hah.. mul EMT :D

 

Elion siinpool.


Untitled-2.png

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
Ega keegi ei saa seda kindlalt öelda kas see fake või mitte, kui seal pole ju mingi kindel arv isikuid, võib olla seal vabalt miljoneid häkkereid, mõned häkkerid võivad arad olla, et ei hakka seda tegema ja ütlevad, et see on fake, siis arvab ka rahvas, et see on fake aga on ka võimalus, et on julgemaid ja võivad seda ikkagi teostada ja ei räägi sellest kellegile, kuna see kui 1 osapool annab inimestele lootust mitte karta, et midagi ei juhtu, võib teine osapool samal ajal juba neile käru keerata.

Kui Facebook läheb kinni, mis siis on? Midagi ei juhtu, inimesed said 2000 aastat tagasi ilma FB'ta hakkama, saavad ka nüüd.

 

Samal arvamusel.

 

Ega praegu ju heeliumid ei suuda ilma rate.ee, fb'ta olla. Mitte ainult siinsed heeliumid vaid üleüldse. ARVUTI ON ELU!!! > RUUUUUN & FB!!!

Samas, ise nad pidevalt seletavad siin, valus nolifer jne.. Suht naljakas lugeda.

 

Usun, kohe saan warni kahm.

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
SUPERVIP
We will strike them harder soon peoples!

Do not worry.. this was just an test hit ;)

But we are working on some heavy shit right now.

So there will be more then DDoS attacks waiting for them.

 

AnonSwedenOp 59 minutes ago 10 pixel-vfl3z5WfW.gif

 

 

 

Aeg käes varsti

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites
Külaline
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Loo uus...

Oluline informatsioon

Selle veebisaidi paremaks muutmiseks oleme teie seadmesse paigutanud küpsised . Võite kohandada oma küpsiste seadeid , vastasel juhul eeldame, et te olete küpsiste kasutamisega nõus kui jätkate veebisaidil sirvimist.. Palun lugege läbi Kasutustingimused ja Privaatsuspoliitika.