Mine sisusse
Otsi siit
  • Rohkem valikuid...
Otsi tulemusi mis sisaldab...
Otsi tulemusi...
Jälgi teemat sisse logides  

Millise kaameraga alustada?

Soovitatud postitused

VIP

Hei. Endal müügis hetkel nikon D3000, sobib kindlasti algajale kui edasijõudnule, kaasas 18-55 kit.

Saada PM kui huvitatud;)

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites

Odavalt head asja ei saa.

Myssi pakutud nikon sobib täitsa alustamiseks.

Aga kõigepealt osta omale ikka mingi sitt seebikarp, proovi selle võimalused enne ära, kui jääb midagi puudu, mida seebikas ei tee, aga peegel teeb, siis mine peeglile üle. Muidu võid osta ka mingi 30 000eek-i eest kaamera omale, aga eriti kasu tast ju pole, kui teha temaga midagi ei oska. Võib ka juhtuda nii, et maksad hingehinda kaamera eest ja huvi kaob kuu ajaga ära.

Kaamera valimise koha pealt, kõige pealt pane oma budget paika, et palju oled nõus kulutama ja siis hakka selles hinnaklassis erinevate kaamerate reviewe ja võrdlusi vaatama. Muidugi peaksid ka ennem poes käima ja kaamerat pihku proovima, et sobiks sinu käe järgi.

Raha jäta ka tarvikute jaoks: statiiv, välk, kott, filtrid ja muu pildistamisega seostuv. Kit-objektiivile lisaks mingi objektiiv ei teeks ka paha, kuid seda võib juba hiljem soetada.


a918aaac8bb2f5a159f631aac3dc5aaa.gif

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites

Kui on korralikult valgust ja ei pildista makrot pole välku vaja. Objektiiv teeb tõesti kõige suurema töö, kuid ka kere peab olema hea. Sest mis sellest heast objektiivist kasu kui 6mpix kere ei joonista pilti ilusasti välja. Ja nüüd on ka uuematel keredel paremad eelised teiste ees nagu näiteks video võimalus, live pildistamine, pööratav ekraan, shake reduction ja muu taoline. Nagu ma ka eelnevalt olen maininud peaks alguses ikkagi proovima mingi odavama variandiga, sest ei tasu kulutada u. tuhat eurot kaamera peale kui huvi kaob nädalaga. Parema kaamera peale võid üle minna alles siis kui leiad, et su preagune kaamera ei rahulda su vajadusi, ehk siis mida uuem kaamera teeb. Sama on ka objektiiviga. Kui pildistad enamasti toas, siis oleks arvatavasti välku vaja, sest mitte ükski kodune tehisvalgus ei asenda päevavalgust. Kui aga on plaan pildistada maastike ja portreid õues vms siis pole välku niiväga vajagi. Muidugi on ka erinevaid välke erinevatel otstarvetel, kuid seda vast ei pea teadma fotograafiaga alustades. Kindlasti eelistaksin mina ennem osta statiiv, kui välk, sest mis sellest välgust ikka kasu kui pildid pole teravad. Isegi pimedamas kohas aitaks statiiv kindlasti, kui puudub välk. Paned kaamera taimeri peale ja suurema säriajaga ja saad veidi heledama, natuke teralisema kuid siiski parema pildi.


a918aaac8bb2f5a159f631aac3dc5aaa.gif

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites

Nõustun kaspariga. Odavalt head asja ei saa ning välk ei ole üldse oluline.

Olen hobi korras siin pildistanud mitu aastat. Objektiivid on päris head, nii makro kui ka teleobjektiivi hinnad jäävad 600-700 euri kanti (siis, kui raha veel oli palju:D), aga kahetsen suhteliselt nõrga kere ostu - pentax k200d.

Tahaks, et ISO võimaldaks kõvasti rohkem, mis lahendaks valguse probleemid ilma statiivita pildistamisel.

Kindlasti osta statiiv, kui hakkad makro või maastikupilte tegema. Valgusel sa hätta ei jää, kui just kottpimedas ei pildista. Hämaras ja enam-vähem kaameraga tuled toime. Säri üli aeglaseks tagab pildile valguse. Hoiad kaamerat käes ja säri on aeglane, jäävad udused pildid, sest käsi väriseb. Isegi kui sul on üsna kehv statiiv, võivad pildid udused jääda, kui pildi tegemise ajal (näiteks säri on mingi 20 sekki) kasvõi kõnnid toas, sest mingi vibreerumine on ikkagi sees ja sa ei pruugi parimat tulemust saada.

Aga jah, soovitan osta üsna hea kere, objektiiv võib-olla ei olegi alguses nii tähtis, sest neid saad sa pidevalt juurde osta.

18-55mm kitid on minu jaoks üsna mõttetud. Hea tele-obje pildistab lähedalt ja kaugelt hästi, nii et kui vaja kusagilt kaugelt mõni lind või loom kätte saada lähedalt, siis saad sellega toime. 18-250mm endal ja väga rahul. Järgmine staadium on võib-olla makro, mis mulle endale väga meeldib. Hea makro-objega saad kätte selliseid pilte, mida silmaga ei näe ja see on tõsiselt lahe. Näiteks kasvõi pildista surnud kärbest väga lähedalt, pane manuaal teravustamine ja vaata, mis selles kärbses kõik peitub. :)

Väga väga hea asi on ka lainurk objektiiv, mis praktiliselt pildistab 180 kraadi sinu vaatenurgast. Mõnusad maastikupildid või lähedalt hubased seinapildid (maja sein näiteks) on garanteeritud.

Jaga seda postitust


Postituse link
Share on other sites

Kommentaari lisamiseks loo konto või logi sisse

Kommenteerimiseks peate olema liige

Loo konto

Liituge meie kommuuni uue kontoga. See on lihtne!

Loo uus konto

Logi sisse

On juba konto? Logi sisse siit.

Logi sisse nüüd
Jälgi teemat sisse logides  

×
×
  • Loo uus...

Oluline informatsioon

Selle veebisaidi paremaks muutmiseks oleme teie seadmesse paigutanud küpsised . Võite kohandada oma küpsiste seadeid , vastasel juhul eeldame, et te olete küpsiste kasutamisega nõus kui jätkate veebisaidil sirvimist.. Palun lugege läbi Kasutustingimused ja Privaatsuspoliitika.